Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
20/02/2012

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις δεκάδες «προληπτικές προσαγωγές» πολιτών

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει για μια ακόμη φορά τη συνεχιζόμενη πρακτική των «προληπτικών προσαγωγών» πριν την πραγματοποίηση διαδηλώσεων. Χτες Κυριακή, ενόψει των διαμαρτυριών στο Σύνταγμα, αυτή η έκνομη δράση της Ελληνικής Αστυνομίας επεκτάθηκε σε όλη την Αθήνα, σε μια απόπειρα τρομοκράτησης των πολιτών. Έτσι, πάνω από 60 ανυποψίαστοι πολίτες προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ. Μετά από ταλαιπωρία ωρών αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι αφού φυσικά δεν είχαν διαπράξει κανένα αδίκημα, πέρα από το σφάλμα να κυκλοφορούν στο κέντρο της πρωτεύουσας σε μέρα λαϊκής κινητοποίησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει ακόμη πιο έντονα την αναίτια προσαγωγή του Β. Καφετζόπουλου αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας είναι μέλος. Στην περίπτωσή του, το μοναδικό «ενοχοποιητικό» στοιχείο ήταν η κατοχή κειμένων του ΣΥΡΙΖΑ, για την οποία ενημερώθηκε μέσω ασυρμάτου η ΓΑΔΑ από την ομάδα αστυνομικών ΔΙΑΣ που σταμάτησε τον Β. Καφετζόπουλο στην οδό Πειραιώς, και τους έδωσε εντολή να τον προσάγουν. Αν και υπήρξε άμεση παράσταση του βουλευτή Θ. Δρίτσα στη ΓΑΔΑ, ο Β. Καφετζόπουλος όχι μόνο δεν αφέθηκε άμεσα ελεύθερος αλλά επιπλέον, παρά τις διαμαρτυρίες του, οι αστυνομικοί κατακράτησαν επί δύο ώρες όλα τα έντυπα και τις χειρόγραφες σημειώσεις του.

Αυτές οι πρακτικές που θυμίζουν μετεμφυλιακή περίοδο και αποσκοπούν στον εκφοβισμό και τη φίμωση της κοινωνίας θα πέσουν στο κενό. Οι υπεύθυνοι για αυτές τις πρακτικές, από την κυβέρνηση Παπαδήμου έως την  ηγεσία της αστυνομίας, που παραβιάζουν καθημερινά τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών,  σύντομα θα κληθούν να αναλάβουν το κόστος των πράξεών τους. 

To Γραφείο Τύπου