Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
20/02/2012

Περιοδεία Διώτη σε εργασιακούς χώρους στην Καρδίτσα - «Με εκλογές να ανατραπεί η απονομιμοποιημένη κυβέρνηση»

Με τους εργαζομένους στο δημόσιο Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων, στον Υδροηλεκτρικό Σταθμό (ΥΗΣ) Ν. Πλαστήρα και στους Οργανισμούς της Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας του ν. Καρδίτσας, συναντήθηκαν το πρωί της Δευτέρας η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας.

Η βουλευτής επεσήμανε την απαξίωση των δημοσίων ΚΤΕΟ από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, προσθέτοντας ότι η μη πιστοποίησή τους σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό οφείλεται στα εμπόδια που θέτονταν από τα κεντρικά, καθώς πολλά εξ αυτών έχουν προχωρήσει σε αναβάθμιση του εξοπλισμού τους αλλά και των εγκαταστάσεών τους, προκειμένου να λάβουν το απαραίτητο Πιστοποιητικό Διαπίστευσης από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης αλλά κάθε φορά προσθέτονταν και νέες προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα τα δημόσια ΚΤΕΟ να μην πιστοποιούνται. «Περιμένουμε την απάντηση του υπουργού σε σχετική ερώτηση που καταθέσαμε, σχετικά με τις δηλώσεις του περί της κατάργηση των δημοσίων ΚΤΕΟ, αλλά και ενημέρωση για το τι θα γίνει με τους 750 εργαζομένους τους, σε περίπτωση κλεισίματός τους» σημείωσε μεταξύ άλλων. «Εμείς επιμένουμε ότι τα δημόσια ΚΤΕΟ, όχι απλώς πρέπει να παραμείνουν, αλλά και να αναβαθμιστούν και να διαπιστευτούν από το ΕΣΥΔ».

«Οι χειρότεροι φόβοι των Καρδιτσιωτών αλλά και όλων των Θεσσαλών για πιθανή πώληση του ΥΗΣ Ν. Πλαστήρα επιβεβαιώνονται με το Μνημόνιο που ψηφίστηκε στις 12.2.2012, καθώς στο παράρτημά του αναφέρεται η πώληση της υδροηλεκτρικής παραγωγικής ικανότητας και άλλων παραγωγικών περιουσιακών στοιχείων, ταυτόχρονα με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ» τόνισε η βουλευτής. «Μία τέτοια προοπτική θα είναι καταστροφική, καθώς πέραν την ηλεκτροπαραγωγής, ο ΥΗΣ Ν. Πλαστήρα καλύπτει αρδευτικές και υδρευτικές ανάγκες σχεδόν ολόκληρης της Θεσσαλίας. Η πώλησή του σε ιδιώτες θα επιφέρει δραματική αλλαγή τόσο στο κόστους του νερού, αλλά και στον ίδιο των έλεγχο των φυσικών υδάτινων πόρων της ευρύτερης περιοχής. Μια τέτοια εξέλιξη θα πλήξει ευθέως την βασικότερη ίσως παραγωγική και αναπτυξιακή δυνατότητα της Καρδίτσας τόσο στον τομέα του τουρισμού όσο και της αγροτικής οικονομίας, και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περάσει».

«Η κατάργηση του ΟΕΚ και του ΟΕΕ, δύο Οργανισμών με τεράστιο κοινωνικό ρόλο και έργο, στρέφεται ενάντια στις πιο ευπαθείς οικονομικά ομάδες του πληθυσμού και τους οδηγεί σε περαιτέρω εξαθλίωση. Η κατάργησή τους δε, θα δημιουργήσει αυτομάτως τουλάχιστον άλλους 1400 ανέργους, τους μέχρι πρότινος υπαλλήλους τους. Ακόμα και αν δεν τους είχαμε αυτούς τους Οργανισμούς, στην περίοδο της κρίσης θα έπρεπε να τους ιδρύσουμε». Αυτά τόνισε προς τους εργαζομένους και τους προϊσταμένους των δύο Οργανισμών η βουλευτής, οι οποίοι της ενημέρωσαν για το έργο του ΟΕΚ και του ΟΕΕ ειδικά στο ν. Καρδίτσας, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία της για τις επιπτώσεις που θα επιφέρει η κατάργηση των Οργανισμών αλλά και για το τι μέλλει γενέσθαι με την ακίνητη περιουσία τους.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μετά την περιοδεία της, η βουλευτής μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

«Αυτές τις μέρες, και μετά από δύο χρόνια πρωτοφανούς λιτότητας, ένας δοτός πρωθυπουργός και μια κυβέρνηση χωρίς καμιά νομιμοποίηση, μαζί με την τρόικα λαμβάνουν αποφάσεις που θα οδηγήσουν τη μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας της χώρας μας σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση. Έχει γίνει πια σαφές στους πάντες ότι το “κούρεμα” και η νέα δανειακή σύμβαση μόνο δεινά θα φέρουν στο σύνολο των εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων, επαγγελματιών, αγροτών και νέων που ζουν σε τούτη τη χώρα. Ωστόσο, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ακροδεξιάς, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού-τραπεζίτη, δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει το έργο της, προς όφελος μόνο των πλούσιων, των τοκογλύφων και των τραπεζών. Είναι προφανές ότι η σημερινή σύνθεση της βουλής δεν βρίσκεται σε αντιστοιχία με τις διαθέσεις του ελληνικού λαού, ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει καμία λαϊκή νομιμοποίηση. Η πολιτική αυτή δεν πρέπει να εφαρμοστεί.

Ήδη χθες Κυριακή, στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώσαμε τους 10 κεντρικούς άξονες της εναλλακτικής μας πρότασης απέναντι στην κρίση και την εναλλακτική κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Ζητάμε εκλογές εδώ και τώρα, με τη συγκρότηση μιας νέας λαϊκής πλειοψηφίας, ενός νέου συνασπισμού εξουσίας, με πυρήνα τις ανάγκες της κοινωνίας και τη ριζοσπαστική Αριστερά. Η εκτροπή αυτή πρέπει να σταματήσει. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να ανατραπεί».

To Γραφείο Τύπου