Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
26/01/2001

Συνάντηση Ν.Κωνσταντόπουλου με την Υπουργό Εσωτερικών για το θέμα του εκλογικού συστήματος

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος συναντήθηκε σήμερα με την Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κα Βάσω Παπανδρέου.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

"Συζήτησα με την κα Υπουργό το θέμα του εκλογικού συστήματος και της εκλογικής νομοθεσίας.
Ο ΣΥΝ επιμένει στην ανάγκη πριν από την αναθεώρηση του Συντάγματος να υπάρξει καθιέρωση της απλής αναλογικής. Μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος να μην γίνει καμία αλλαγή στο εκλογικό σύστημα. Ούτε επίσης να επιχειρηθούν διαδικαστικές αλλαγές στην εκλογική νομοθεσία, που στην ουσία θα είναι αλλαγή του εκλογικού συστήματος.

Σήμερα, 10 μήνες μετά τις εκλογές του Απριλίου, στην πολιτική ζωή του τόπου υπάρχουν πολλά αντιφατικά, ρευστά και αβέβαια στοιχεία. Επιβεβαιώνεται ότι είναι ξεκομμένο το πολιτικό σύστημα από τις κοινωνικές ανάγκες αλλά και από τις διαθέσεις του κόσμου. Συνυπάρχουν σουρεαλιστικά στοιχεία πολλά αλλά και τραγικά στοιχεία πολλά. Από την κοινωνική τραγωδία του Χρηματιστηρίου μέχρι τις φαιδρολογίες της παραπολιτικής ή τηλεοπτικής πραγματικότητας έτσι όπως καθημερινά προωθείται. Απαξιώνεται το πολιτικό σύστημα. Μια αναγκαία διαρθρωτική αλλαγή για μας είναι η αλλαγή του εκλογικού συστήματος και η καθιέρωση της απλής αναλογικής".

To Γραφείο Τύπου