Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
21/02/2012

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - Ανακλήθηκε η δίωξη του Π. Χασαπάκη - «Νίκη της αλληλεγγύης ενάντια στην τρομοκρατία των διοικήσεων και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό»

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ χαιρετίζει τη νίκη της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης ενάντια στην δίωξη του μέλους του δ.σ. του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, Π. Χασαπάκη.

Η διοίκηση του νοσοκομείου κάτω από την πίεση της έμπρακτης αλληλεγγύης δεκάδων εργαζομένων και εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕΔΗΝ, της ΕΙΝΑΠ και πρωτοβάθμιων σωματείων  του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υποχρεώθηκε να σταματήσει οριστικά την δίωξη και να ανακαλέσει την ποινή.

Η τρομοκρατική επίθεση της διοίκησης εναντίον του συνδικαλιστή και η ωμή παρέμβαση στη λειτουργία του σωματείου εργαζομένων αποτελεί μέρος της συνολικότερης βίαιης επίθεσης που δέχονται όλοι οι εργαζόμενοι και η κοινωνία στα εργασιακά, οικονομικά, συνδικαλιστικά και κοινωνικά τους δικαιώματα. Η νίκη της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης είναι νίκη για όλους τους εργαζόμενους!

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ καταγγέλλει την πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) που ζήτησε από τη διοίκηση να παρέμβει εναντίον εκλεγμένου μέλους του σωματείου και αρνήθηκε μέχρι τέλους να αποσύρει την αναφορά της κατά του συνδικαλιστή.

Η αλληλεγγύη των εργαζομένων αποδείχτηκε τελικά πολύ πιο δυνατή από το μαύρο μέτωπο του διοικητικού και συνδικαλιστικού κατεστημένου της διαπλοκής. Ο αγώνας συνεχίζεται για να ανατρέψουμε κυβέρνηση και μνημόνια, για να απαλλαγούμε από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, για να περάσουν τα σωματεία στα χέρια των εργαζομένων.

 

 

To Γραφείο Τύπου