Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
31/01/2001

Πρόταση μομφής κατά του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Ν.Κωνσταντόπουλος στην ομιλία του στη Βουλή σχετικά με την πρόταση μομφής κατά του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Το ΠΑΣΟΚ κερδοσκόπησε πολιτικά με την άνοδο του Χρηματιστηρίου. Όμως τον πολιτικό τζόγο της κυβέρνησης τον πληρώνουν σήμερα χιλιάδες μικροεπενδυτές.

Η Ν.Δ., από τη δική της πλευρά, επιδιώκει να κερδοσκοπήσει πολιτικά με την αξιοποίηση της πτώσης του Χρηματιστηρίου. Τα σπασμένα και πάλι τα πληρώνουν οι μικροεπενδυτές.

Καταδικάζουμε την τακτική και των δύο κομμάτων. Καταδικάζουμε και τις δύο όψεις αυτού του δικομματικού παιχνιδιού.

Προεκλογικά και μετεκλογικά έγινε πεδίο δικομματικού ανταγωνισμού και καλλιεργήθηκε στην ελληνική κοινωνία μια ψυχολογία επικίνδυνη για την οικονομία, για την κοινωνία, ακόμη και για τον ίδιο τον πολιτισμό μας.

Θα καταψηφίσουμε τον κ. Παπαντωνίου για την πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση στο Χρηματιστήριο και γιατί τίποτα δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για τις τεράστιες προσωπικές πολιτικές ευθύνες που έχει, στα πλαίσια της αρμοδιότητάς του.


Τα μέλη της Π.Γ. του ΣΥΝ Θ.Μαργαρίτης, Μ.Παπαγιαννάκης και Κ.Πουλάκης εκφράζουν τη διαφωνία τους με τη θέση του κόμματος για την υπερψήφιση της πρότασης μομφής που κατέθεσε η Ν.Δ. για τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Γ.Παπαντωνίου.

To Γραφείο Τύπου