Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/03/2012

Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δημοκρατικών Αριστερών Νεολαιών (ENDYL) στη Ρώμη - Παρουσία του ΣΥΝ σε εκδήλωση της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης

Στη Ρώμη διεξάγεται από χθες (1/3) ως την Κυριακή (4/3) η ετήσια Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δημοκρατικών Αριστερών Νεολαιών (ENDYL), υπό την αιγίδα των Νέων Κομμουνιστών Ιταλίας. Τίτλος της φετινής Συνδιάσκεψης: “Χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση: Ανάλυση  και απαντήσεις της αριστερής νεολαίας”.

Κυρίαρχο θέμα συζήτησης στη Συνδιάσκεψη είναι το ζήτημα της κρίσης και οι προεκτάσεις του στη νεολαία, η επισφάλεια των νέων εργαζομένων και η ανάδειξη μιας εναλλακτικής ευρωπαϊκής πολιτικής ενάντια στην κρίση, μέσα από κοινές, πανευρωπαϊκές εκστρατείες των νέων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Η Συνδιάσκεψη θα αναδείξει, επίσης, το νέο Συμβούλιο του ENDYL, καθώς και τις Επιτροπές Εργασίας του Δικτύου για το 2012-2013.

Η Νεολαία Συνασπισμού εκπροσωπείται στη Συνδιάσκεψη του ENDYL από τους Δημήτρη Καραμάνη και Ιάσωνα Σχινά Παπαδόπουλο, μέλη της Γραμματείας του Κ.Σ. της Οργάνωσης.

Εκ μέρους του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στη Συνδιάσκεψη παρευρίσκονται ο Γιάννης Μπουρνούς (ΣΥΝ) και ο Γιούσι Σάραμο (Αριστερή Συμμαχία Φινλανδίας), ως υπεύθυνοι της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΑ για ζητήματα νεολαίας, ενώ η Ευρωομάδα GUE/NGL εκπροσωπείται από την Μαρίζα Ματίας, Αντιπρόεδρο του ΚΕΑ και Ευρωβουλευτή του πορτογαλικού Μπλόκο της Αριστεράς.

Στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης του ENDYL, πραγματοποιείται απόψε, στις 8.00 μμ, ανοιχτή εκδήλωση στην πλατεία Καπελβενέρε του 13ου Δημοτικού Διαμερίσματος της Ρώμης, με θέμα “Η ευρωπαϊκή κρίση του καπιταλισμού και η απάντηση της Αριστεράς”, με ομιλητές τους Πάολο Φερέρο (Εθνικό Γραμματέα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης), Σιμόνε Οτζιόνι (Γραμματέα των Νέων Κομμουνιστών Ιταλίας), Αλφόνσο Τζιάνι (εκπρόσωπο του κόμματος “Αριστερά και Ελευθερία”) και Γιάννη Μπουρνού (μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, υπεύθυνο Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής).

To Γραφείο Τύπου