Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
02/03/2012

Δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη για την 24ωρη πανελλαδική απεργία των οδοντιάτρων

«Η μνημονιακή επέλαση στο χώρο της υγείας με την ολοένα αυξανόμενη  επιβάρυνση των πολιτών και την άνευ όρων παράδοση της στα μεγάλα  ιδιωτικά συμφέροντα στο όνομα της δήθεν "απελευθέρωσης" των επαγγελμάτων, δεν έχει τελειωμό.

Η κατάσταση και στον τομέα της οδοντιατρικής περίθαλψης είναι δραματική. Τα οδοντιατρεία μεταβάλλονται σε «super markets» και κυριολεκτικά ο οποιοσδήποτε θα μπορεί να λειτουργήσει οδοντιατρείο. Διαμορφώνεται έτσι μια επικίνδυνη κατάσταση.

Ο ΕΟΠΥΥ έχει ξεμείνει ακόμη και από οδοντιατρικά υλικά ενώ μόλις 700 περίπου οδοντίατροι του ΙΚΑ πρέπει να εξυπηρετήσουν 9,5 εκ. ασφαλισμένους, ο χρόνος αναμονής για ραντεβού με οδοντίατρο του ΕΟΠΥΥ μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 60 ημέρες και η έτσι κι αλλιώς ανύπαρκτη οδοντιατρική κάλυψη των ασφαλισμένων επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο. Η οδοντιατρική φροντίδα είναι παντελώς απούσα από το σύστημα με τον ελληνικό λαό στο σύνολο του να την στερείται και ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της Π.Φ.Υ. καταργείται.

Παράλληλα, η μετανάστευση οδοντιάτρων στο εξωτερικό αυξάνεται αποδυναμώνοντας τη χώρας μας από το επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό της

Η ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και ο αγώνας για ένα ολοκληρωμένο δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας αποτελεί επιτακτική ανάγκη.»

To Γραφείο Τύπου