Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
03/03/2012

Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον Τόνι Σίμσον

Πηγή ελπίδας το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης με τον ελληνικό λαό. Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε στη Βουλή με τον διευθυντή του Ιδρύματος «Μπέρτραντ Ράσελ» για την Ειρήνη, Τόνι Σίμσον, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας με πρόσκληση του Συνδέσμου «Μπάιρον»  για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό.

Ο Τ.Σίμσον συνοδευόταν από την πρόεδρο των Ελλήνων Γιατρών κατά των Πυρηνικών, κα Μαρία Αρβανίτη – Σωτηροπούλου και τον πρόεδρο του Συνδέσμου «Μπάιρον», Π. Τριγάζη.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων για τους κοινωνικούς αγώνες στην Ευρώπη και στην Ελλάδα κατά των πολιτικών σκληρής λιτότητας και της νεοφιλελεύθερης επίθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Τ. Σίμσον ενημέρωσε τον Αλ. Τσίπρα για το κίνημα αλληλεγγύης με τον ελληνικό λαό που αναπτύσσεται στην Βρετανία και στο οποίο συμμετέχει και ο ίδιος όπως και το Ίδρυμα Ράσελ. Τόνισε τη σημασία που έχει η συμμετοχή των βρετανικών συνδικάτων σʼ αυτό το κίνημα, καθώς και προσωπικοτήτων της αριστεράς όπως ο Τόνι Μπεν.

Αναφέρθηκε στην ευρεία απήχηση που είχε στη Βρετανία η έκκληση των Μ.Θεοδωράκη – Μ.Γλέζου για τη σωτηρία των ευρωπαϊκών λαών από τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα.

Είπε, οι αγώνες των λαών της νότιας Ευρώπης είναι κοινοί με εκείνους των λαών της Βόρειας Ευρώπης και χαρακτήρισε τη σωτηρία του ελληνικού λαού υπόθεση όλης της Ευρώπης.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε πηγή ελπίδας το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης με τον ελληνικό λαό και ενημέρωσε τον Τ.Σίμσον για τις πρωτοβουλίες που προγραμματίζει το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην κατεύθυνση ανάπτυξης και συντονισμού των κοινωνικών αγώνων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Τέλος, οι Αλέξης Τσίπρας και Τόνι Σίμσον συμφώνησαν ότι πρέπει να αποτραπεί ένας νέος πόλεμος στη Μ.Ανατολή με πρόσχημα το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, στιγμάτισαν την υποκρισία των ισχυρών της Δύσης που εμφανίζονται ότι ανησυχούν για τη διασπορά των πυρηνικών όπλων στη Μ.Ανατολή αλλά δεν λένε κουβέντα για το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ισραήλ,  και χαιρέτησαν τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται από φιλειρηνικά και οικολογικά κινήματα για αποπυρηνικοποιημένη Μ.Ανατολή.

To Γραφείο Τύπου