Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
05/03/2012

Αποσπάσματα συνέντευξης Δημ. Παπαδημούλη «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5»

Μιλώντας σήμερα στο ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5» (Α.Τσέκερης – Γ.Κυρίτσης), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

Για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό  με τη Siemens

Πρόκειται για colpo grosso, είναι μια συμφωνία υπέρ της Siemens και υπέρ της Γερμανικής πλευράς . Η εξεταστική επιτροπή, στην οποία 16 από τα 19 μέλη ήταν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εκτίμησε ότι η ζημιά του δημοσίου είναι της τάξης των 2 δις ευρώ απ αυτό το σκάνδαλο. Στο οικονομικό σκέλος ο εξωδικαστικός συμβιβασμός κλείνει στα  170 εκ ευρώ, τα οποία όμως δεν είναι σε ρευστό αλλά παροχές της Siemens σε είδος. Παραιτείται από δικές της απαιτήσεις υπερφορολογημένες, κλείνει υποτροφίες και άλλα τέτοιου χαρακτήρα μέτρα. Το πόσα θα πάρει σε ρευστό το δημόσιο δεν είναι ακόμη σαφές. Η συμφωνία δεν ʽέχει περάσει από το υπουργικό συμβούλιο ακόμη, έχει όμως κλειδώσει με συμφωνία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Στο συμβιβασμό αυτό η Siemens δίνει την συγνώμη της και παίρνει το συγχωροχάρτι να κινείται ελευθέρως όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σ όλη την ΕΕ και να μετέχει σε διαγωνισμούς  σε διαγωνισμούς για να παίρνει δουλειές  διότι μέχρι τώρα είχε ένα πρόβλημα με αυτήν την εκκρεμότητα. Τα ελληνικό δημόσιο παραιτείται από την διεκδίκηση έναντι της Siemens ακόμη και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ακόμη και για το κοινό συμφέρον ΠΑΣΟΚ- ΝΔ - Siemens είναι ότι με αυτήν την συμφωνία μπαίνει ταφόπλακα στην υποχρέωση της Siemens να δώσει ονόματα και για τις μίζες που δόθηκαν σε υπουργεία και οργανισμούς και για τις μίζες που δόθηκαν στα κομματικά ταμεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όπως βεβαιώνει η δικαστική απόφαση δικαστηρίου στη Γερμανία.

Συνυπεύθυνοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την ταφόπλακα στο σκάνδαλο

Επομένως μπαίνει μια μεγάλη ταφόπλακα, όταν στην Ελλάδα δεν έχει στηθεί ειδώλιο όχι μόνο για τα πολιτικά πρόσωπα που έχει παραγραφεί και κουκουλωθεί το θέμα αλλά και για τα μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση χωρίς να έχουν την προστασία του Συντάγματος.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε μιας και τώρα της μόδας είναι το «εκατομμύριο Ντόρας –Ισίδωρου», ότι για το «εκατομμύριο Τσουκάτου» που βρίσκεται στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ δεν έχει ακόμα οριστεί δίκη.

Ενώ σε άλλες χώρες έχουν εκτίσει και την ποινή τους αυτοί που δικάστηκαν πχ στην Νιγηρία, ενώ εδώ δεν έχει οριστεί καν η δίκη.

Δεν έχει απασχολήσει πολύ την ελληνική ειδησεογραφία ότι στον καυγά που ξέσπασε μεταξύ Ρέσλερ – Χρυσοχοΐδη, ο κ  Χρυσοχοΐδης απεκάλυψε ότι όταν ο κ. Ρέσλερ είχε έρθει στην Ελλάδα, η βασική του έγνοια δεν ήταν να γίνουν επενδύσεις, με επενδύτες, επιχειρήσεις από την Γερμανία αλλά να ρυθμίσει τις εκκρεμότητες που υπήρχαν με την χρονίζουσα εκκρεμότητα της Siemens.

“Πλυντήριο» η κυβέρνηση Παπαδήμου

Για μια ακόμη φορά βλέπουμε ότι η κυβέρνηση ειδικού σκοπού ΠΑΣΟΚ - ΝΔ με πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο λειτουργεί ως «πλυντήριο» και κάνει πράγματα που είναι πέραν του ειδικού σκοπού. Το ερώτημα είναι αν όλοι αυτοί οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ οι οποίο δήλωναν ότι ήθελαν να βρεθούν κάποια πράγματα θα το καταπιούν αμάσητο;

Ο τύπος προσκείμενος στην ΝΔ, ειδικά ο ηλεκτρονικός αλλά και ο έντυπος κάνουν σφοδρή κριτική για το περιεχόμενο της συμφωνίας το ερώτημα είναι αν οι υπουργοί της ΝΔ στο υπουργικό συμβούλιο θα ψηφίσουν υπέρ στο υπουργικό συμβούλιο;

Σε πολλές από τις άλλες χώρες που υπήρξε εξωδικαστικός συμβιβασμός, το κράτος που είχε πληγεί είχε ασκήσει κάποια δικαιώματα, είχε κάνει αγωγές, είχε ζητήσει κάποια χρήματα και μετά από κάποια διαπραγμάτευση υπήρξε ένας συμβιβασμός. Στην Ελλάδα τόσα χρόνια μετά το δημόσιο όχι μόνο δεν έχει ζητήσει ένα ευρώ, δεν έχει κάνει καμία αγωγή καμία νομική ενέργεια αλλά δεν καν επισήμως ωε κράτος υπολογίσει  το ύψος της ζημιάς που έχει υποστεί.

To Γραφείο Τύπου