Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
05/03/2012

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, συντονιστή της επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, για τη σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομίας και Εργασίας με τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων

"Η κυβέρνηση και η τρόικα ληστεύουν μέσω κουρέματος την περιουσία των ασφαλισμένων"

Οι κύριοι Βενιζέλος και Κουτρουμάνης εκβίασαν σήμερα ανοιχτά και ξεδιάντροπα τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων, προκειμένου να δεχτούν το κούρεμα των ομολόγων του δημοσίου, που αυτά κατέχουν.

Η συμπερίληψη των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, που κατέχουν τα ασφαλιστικά ταμεία στο «κούρεμα» που προβλέπεται από το PSI  και προωθείται από την κυβέρνηση, αποτελεί νέα μεγάλη ληστεία της περιουσίας τους.

Η νέα αυτή καταλήστευση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων είναι πολύ μεγαλύτερη από την αντίστοιχη με τα δομημένα ομόλογα. Θα επιφέρει τη χαριστική βολή στην περιουσία τους και κατά συνέπεια στις συντάξεις, ιδιαίτερα σε μία περίοδο αύξησης της εισφοροδιαφυγής και της ανεργίας, σφαγιαστικής μείωσης των μισθών και των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.

Η νέα ληστεία της περιουσίας των ασφαλισμένων συνεπάγεται όχι μόνο πολιτικές, αλλά και ποινικές ευθύνες για τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της. Οι διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων δεν θα πρέπει να γίνουν συνένοχοι της κυβέρνησης και της τρόικας σε αυτό το πρωτοφανές πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα.

To Γραφείο Τύπου