Skip to main content.
07/03/2012

Παρέμβαση των βουλευτών Κουρουμπλή Παναγιώτη και Παπαδημούλη Δημήτρη προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο για την αποπομπή του κ. Α. Γεωργίου από την Θέση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ

Η πρωτοβουλία του κ. Α. Γεωργίου, Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ στις 16-10-2010 με την οποία ζήτησε από τον κ. Τόμσεν την ωμή παρέμβασή του στα εσωτερικά της χώρας και ειδικότερα στην αλλαγή της νομοθεσίας, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από 20 ημέρες, συνιστά πρόκληση για τους θεσμούς του κοινοβουλευτισμού και ιδιαίτερα για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Η αποπομπή του κ. Α. Γεωργίου από τη θέση του Προέδρου σε μια δημόσια ανεξάρτητη αρχή όπως η ΕΛΣΤΑΤ, κρίνεται απαραίτητη εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο λειτούργησε. Πρόκειται για επιλογές που, όπως αποδεικνύεται, προσβάλουν βάναυσα τους θεσμούς της δημοκρατίας μας και κάθε έννοια σεβασμού στις αρχές που τη διέπουν.

ΚΑΛΟΥΜΕ

τον Πρόεδρο της Βουλής να προβεί στην άμεση αποπομπή του, θεωρώντας ότι ο απόλυτος σεβασμός στη θεσμική λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών προς το Κοινοβούλιο είναι ζήτημα αρχής.  Η αδιαφανής λειτουργία προσώπων που ηγούνται ανεξάρτητων αρχών δεν συνάδει με την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος.