Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/03/2012

Η σωτηρία του ΙΓΜΕ αποτελεί εθνική υπόθεση. Αποτελεί ντροπή η διάλυση του. - Ανακοίνωση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής

Το ΥΠΕΚΑ με διαδικασίες απαράδεκτες και συνοπτικές, προωθεί την άμεση συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΒΑΑ) προκειμένου να υλοποιήσει την απαράδεκτη (Κοινή Υπουργική Απόφαση)Κ.Υ.Α. 25200/8-11-2011 (με την οποία απορροφήθηκε το ΙΓΜΕ των 330 Ερευνητών και εξειδικευμένων στην έρευνα εργαζόμενων από το ΕΚΠΑΑ των 2 υπαλλήλων) για να βγάλει σε Εφεδρεία – Απόλυση 120 εργαζόμενους του ΙΓΜΕ.

Όπως έχει αναφέρει επανειλημμένα και τεκμηριωμένα το συνδικάτο εργαζομένων ΙΓΜΕ, η παραπάνω απόφαση οδηγεί στην συρρίκνωση και την λειτουργική παράλυση του Ινστιτούτου.

Η εμμονή του Υπουργείου στην υλοποίηση της Κ.Υ.Α. και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (που την συμπληρώνει), γίνεται παρά το ότι το θέμα του ΙΓΜΕ είχε τεθεί στο συμβούλιο Αρχηγών των 3 κομμάτων που στήριξαν την Κυβέρνηση και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ,  θα διατηρείτο το ΙΓΜΕ χωρίς τις επιπτώσεις της  Κ.Υ.Α.

Η εμμονή της σημερινής κυβέρνησης στην υλοποίηση μιας υπονομευτικής για το ΙΓΜΕ Κ.Υ.Α.,  οδηγεί στην ουσιαστική διάλυση του Ινστιτούτου, με σοβαρότατες επιπτώσεις στην έρευνα του Ορυκτού Πλούτου αλλά και των άλλων γεωερευνητικών αντικειμένων υποδομής.

Η κυβέρνηση δε νομιμοποιείται, ειδικά αυτή τη στιγμή, στο παρά πέντε των βουλευτικών εκλογών να προχωρεί στην ουσιαστική διάλυση του ΙΓΜΕ. Είναι η ώρα που το σημαντικό αυτό θέμα του ΙΓΜΕ και γενικά της έρευνας πρέπει να τεθεί ενώπιον του λαού και να αποφανθεί ό ίδιος ο λαός τι πολιτικές επιλέγει.

 Καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στο έγκλημα αυτό ενάντια στους εργαζόμενους του ΙΓΜΕ και ενάντια στην Ελληνική Οικονομία και Κοινωνία

Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής