Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
12/03/2001

Νέο νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του εγκλήματος

Παρά τις τεκμηριωμένες εκτιμήσεις και αντιρρήσεις κορυφαίων επιστημόνων, πολιτικών δυνάμεων και αρμόδιων κοινωνικών οργανώσεων, η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη να προωθήσει ένα νέο τρομονόμο.

Αντί του ισχύοντος επαρκούς νομικού πλαισίου που αντανακλά την ιστορική εμπειρία και τον νομικό πολιτισμό της χώρας, η κυβέρνηση, με ένα πλήθος διατάξεων που ανατρέπουν το υφιστάμενο νομικό καθεστώς, οδηγεί σε αυταρχική συντηρητική αναδίπλωση το δικαιακό μας σύστημα.

Διαμορφώνεται ένα πεδίο ευνοϊκό για αυθαιρεσίες και για την ανατροπή των εγγυήσεων προστασίας δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Είναι ιστορική η ευθύνη της κυβέρνησης Σημίτη για την προώθηση αυτής της νέας νομοθεσίας καθ' υπαγόρευση της πολιτικής των ΗΠΑ και κάτω από την πίεση της πολιτικής της ΝΔ η οποία ως κυβέρνηση είχε επίσης θεσπίσει σχετικό τρομονόμο.

Με την επίκληση της αντιμετώπισης των μαφιών του οργανωμένου εγκλήματος και της 17 Νοέμβρη, η κυβέρνηση θέτει σε ομηρία, δυστυχώς, στις ίδιες αυτές τις εγκληματικές πρακτικές, το σύνολο των μέχρι τούδε κατακτήσεων νομικής προστασίας και κατοχύρωσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου