Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
12/03/2012

Απόσπασμα συνέντευξης του βουλευτή Δ.Παπαδημιύλη στο ρ/σ "Ραδιο 9" για τις παρελάσεις και τον κίνδυνο στοιχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας στο ρ/σ «Ράδιο 9» (Γ. Ντάσκας), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

Ο καλύτερος τρόπος εορτασμού της 25ης Μαρτίου είναι να αποτίσεις φόρο τιμής στους ήρωες του 1821 που αγωνίστηκαν για να γίνει η Ελλάδα ανεξάρτητο κράτος. Δεν είναι η ευκαιρία για να τιμήσει κανείς πολιτικά πρόσωπα που εκπροσωπούν την κυβέρνηση και την εξουσία.

Εμείς λέμε στους πολίτες προκαταβολικά ότι έχουν κάθε δίκιο να εκφράζουν την διαμαρτυρία, την απόγνωση τους, το θυμό τους για την κυβερνητική πολιτική, το μνημόνιο αλλά πρέπει να προφυλαχτούν από ενέργειες προπηλακισμών και βίας, οι οποίες το μόνο που κάνουν είναι να επιτρέπουν στους θύτες αυτής της πολιτικής να μετατρέπονται σε θύματα.

Επειδή ήδη διάφοροι διαμορφώνουν 15 μέρες πριν ένα κλίμα ότι ό,τι συμβεί θα φταίει ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, δηλώνω απερίφραστα ότι: Εμείς είμαστε υπέρ των μαζικών, ειρηνικών, ενωτικών αγώνων εναντίον της βίας και των προπηλακισμών που το μόνο που κάνουν είναι να αποπροσανατολίζουν και να διχάζουν.

Παρατηρώ ορισμένους συνδέσμους εφέδρων, ειδικών δυνάμεων που τοποθετούνται στο χώρο της υπερπατριωτικής άκρας δεξιάς να  σχεδιάζουν ενέργειες βίαιων διαμαρτυριών και προπηλακισμών. Αν θέλουν κάποιοι ας κινηθούν προς τα εκεί και να μη φορτώνουν τέτοιες ύποπτες ενέργειες στην αριστερά.

To Γραφείο Τύπου