Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
13/03/2012

Αποσπάσματα συνέντευξης Δημήτρη Στρατούλη συντονιστή της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεόραση του Αντένα (Γ. Παπαδάκη), για τις επιθέσεις της ΝΔ στην Αριστερά, τις λαϊκές κινητοποιήσεις και τις παρελάσεις

Ο κύριος Σαμαράς επιτίθεται στην Αριστερά για να κρύψει τις βαριές ευθύνες της ΝΔ για τις καταστροφικές για το λαό και τη χώρα συνέπειες του δεύτερου, χειρότερου από το πρώτο, μνημόνιο, που οι βουλευτές της ψήφισαν μαζί  με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Επίσης για να αποκρύψει ότι έχει συμφωνήσει με την τρόικα και το Βενιζέλο να υπάρξει μετεκλογικά και νέα συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, η οποία να εφαρμόσει ως κυβερνητικό πρόγραμμα το ανθρωποκτόνο περιεχόμενο του δεύτερου μνημονίου και να πάρει νέα αντιλαϊκά μέτρα ύψους 11.5 δις ευρώ τον ερχόμενο Ιούνη.

Τους πολίτες στις διαδηλώσεις και στις παρελάσεις δεν τους κατεβάζουμε εμείς του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και δοτού πρωθυπουργού, οι οποίες προκαλούν αγανάκτηση και θυμό στο λαό, γιατί τον οδηγούν σε εξαθλίωση και ταπείνωση.

Εμείς δεν συμφωνούμε με τις μούντζες και τους προπηλακισμούς, γιατί δεν μπορεί να αλλάξουν τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, οι οποίες μπορούν να ανατραπούν μόνο από επίμονους συνεχείς και καλά σχεδιασμένους μαζικούς ενωτικούς αγώνες. Πάντως, όπου γίνονται λαϊκές κινητοποιήσεις είμαστε παρόντες και προσπαθούμε να έχουν πολιτικό περιεχόμενο και προσανατολισμό.

Ωστόσο την «πόρτα του τρελλοκομείου» για ένα ολόκληρο λαό την άνοιξαν οι κυβερνήσεις του Γ. Παπανδρέου και του Λ. Παπαδήμου, που οι πολιτικές τους τον οδήγησαν σε φτώχεια, ανεργία και απόγνωση.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που χρεοκόπησαν το λαό και τη χώρα και μας έφεραν σʼ αυτό το χάλι δεν μπορούν και δεν πρέπει να εμφανίζονται σήμερα ως σωτήρες της χώρας.   

To Γραφείο Τύπου