Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
14/03/2001

Η πρόταση του ΣΥΝ για αναλογική και ισόρροπη μείωση των εξοπλισμών Ελλάδας-Τουρκίας είναι επίκαιρη και ρεαλιστική

Με αφορμή την σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα, ο Νίκος Χουντής, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος εξωτερικής και ευρωπαϊκής πολιτική του ΣΥΝ, δήλωσε:

Οι διαφωνίες που εμφανίζονται στην κυβέρνηση για το θέμα της προμήθειας των μαχητικών αεροσκαφών 4ης γενιάς, αναδεικνύουν την λανθασμένη λογική και την ανορθόδοξη διαδικασία που ακολουθείται τόσο στο ζήτημα αυτό όσο και στο γενικότερο θέμα των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Η κυβέρνηση, επιμένοντας να μην συζητούνται τόσο το ύψος των εξοπλιστικών δαπανών και η αφόρητη αιμορραγία που επιφέρουν αυτές στην οικονομία της χώρας όσο και με την εμμονή της στην αδιαφανή διαδικασία, χωρίς διαγωνισμό με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων τελικά δεν εξυπηρετεί τις πραγματικές αμυντικές ανάγκες της χώρας.

Διεθνείς πολιτικές πιέσεις από όποια κατεύθυνση κι αν προέρχονται δεν πρέπει να προκαθορίζουν τις επιλογές της χώρας. Οι ειδικές αποτρεπτικές ανάγκες της χώρας και όχι η εξυπηρέτηση νατοϊκών σχεδιασμών, το μέγεθος και το ποιοτικό στοιχείο των συμπαραγωγών και οπωσδήποτε οι καλύτεροι δυνατοί οικονομικοί όροι πρέπει να αποτελούν τα πάγια κριτήρια των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ο ΣΥΝ πιστεύει ότι η πρότασή του για αναλογική και ισόρροπη μείωση των εξοπλισμών Ελλάδας-Τουρκίας είναι και επίκαιρη και ρεαλιστική.

Για τα σοβαρά αυτά θέματα ο ΣΥΝ θα ζητήσει άμεσα ενημέρωση από την κυβέρνηση.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου