Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/03/2012

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις υποθέσεις διαφθοράς

Οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες για υποθέσεις διαφθοράς στη Δημόσια Διοίκηση αποκαλύπτουν τη γενικευμένη κρίση του κομματικού πελατειακού κράτους που είχε στηθεί όλα αυτά τα χρόνια από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού.

 Ήξεραν, αλλά φαίνεται ότι κάλυπταν υποθέσεις μίζας και διαφθοράς οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι οποίες χρησιμοποιούσαν το κράτος ως λάφυρο για να βολέψουν και να διευκολύνουν «ημέτερους».

Στην πραγματικότητα, η σημερινή Δημόσια Διοίκηση απλώς αντανακλά το ξεπερασμένο πρότυπο οργάνωσης του κράτους, τις παθογένειες του κυρίαρχου ελληνικού πολιτικού συστήματος, τον στρεβλό τρόπο ανάπτυξης, καθώς και τις επιδιώξεις των εκάστοτε κυβερνήσεων να εξυπηρετήσουν συμφέροντα ασυμβίβαστα με την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Αυτό που χρειάζεται, και έπρεπε να έχει γίνει από καιρό, είναι να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για τον εκδημοκρατισμό και την επαναθεμελίωση  της Δημόσιας Διοίκησης στη βάση της εξυπηρέτησης των πραγματικών κοινωνικών αναγκών και όχι η απαξίωση και διάλυση της, που διαχρονικά επιθυμούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ούτως ώστε να εκχωρηθούν βασικές αρμοδιότητες του δημόσιου τομέα στον ιδιωτικό.

To Γραφείο Τύπου