Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/03/2012

Ο δικομματικός καυγάς για την εξισωτική αποζημίωση δε ξεγελάει τους αγροτοκτηνοτρόφους

Ο χτεσινός «πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με επίκεντρο την περικοπή της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους  δε μπορεί να συγκαλύψει την απόλυτη ταύτιση των κομμάτων της μνημονιακής συγκυβέρνησης στην εφαρμογή αντιαγροτικής πολιτικής με στόχο την οριστική εξαφάνιση των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Η μεν ΝΔ διά του γραμματέα της Πολιτικού Σχεδιασμού κ. Χαρακόπουλου αρχικά και  του προέδρου της κ Σαμαρά στη συνέχεια, ανακοίνωσε ότι «βρήκε» λεφτά για να καλύψει την περικοπή κατά 60 εκατομμύρια της εξισωτικής αποζημίωσης με φορολόγηση των ηλεκτρονικών παιγνίων. Βέβαια, αποσιώπησε επιμελέστατα τόσο ότι η ίδια έχει στηρίξει ένθερμα και με την ψήφο της το νέο Μνημόνιο στους όρους του οποίου συμπεριλαμβάνεται αυτή η περικοπή, όσο και ότι  τις αποφάσεις  τις παίρνει  η τρόικα και όχι οι θλιβεροί υποτακτικοί της.

Το δε ΠΑΣΟΚ, δια του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκανδαλίδη, έσπευσε να κατακεραυνώσει δήθεν τον κ Σαμαρά, μην τυχόν και χαλάσει η σούπα της  «εθνικής συνεννόησης» για τη νέα ΚΑΠ που μεθοδεύεται από τους μνημονικούς συνέταιρους. Μιας ΚΑΠ που ωμά και απερίφραστα, βάζει σαν βασικό όρο για να δίνονται στους αγρότες οι κάθε είδους ενισχύσεις, να εφαρμόζεται απαρέγκλιτα το πρόγραμμα εξόντωσης όλης της κοινωνίας. 

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ  σε αγαστή συνεργασία, διαλύουν τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, ψηφίζουν μαζί τα Μνημόνια και όλους τους νόμους που καταδικάζουν στην φτώχεια και την εξαθλίωση όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Αυτό προσπαθούν να κρύψουν με προσχηματικούς διαξιφισμούς και προεκλογικές ρουσφετολογικές κι ανέξοδες υποσχέσεις.

Καλούμε τους κτηνοτρόφους της χώρας να μην πιστέψουν ούτε λέξη από τις προεκλογικές τους πομφόλυγες και την ώρα της κάλπης, να τους γυρίσουν επιδεικτικά την πλάτη.

Να συνταχθούν με τον νέο συνασπισμό εξουσίας που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα ως μοχλό ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση, για την ανατροπή της σημερινής αδιέξοδης κατάστασης, που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν δημιουργήσει.

Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής