Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
25/03/2001

Μήνυμα της Κ.Π.Ε. του ΣΥΝ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Μήνυμα τηςΚεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ γιατην επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

 O ΣΥΝ τιμά τον μεγάλο εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821 και τιμά τους μαχητές όλων των λαϊκών αγώνων για Ανεξαρτησία, Ελευθερία και Δημοκρατία στην πατρίδα μας.

Η φετινή εθνική επέτειος βρίσκει τη χώρα μας και τα Βαλκάνια σε μια περίοδο αναζωπύρωσης των εθνικιστικών εντάσεων και των αποσταθεροποιητικών σχεδίων στην περιοχή, με επίκεντρο την ΠΓΔΜ. Η Ελλάδα οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες με στόχο την εξασφάλιση της σταθερότητας, την ανάπτυξη και την ειρήνη στα Βαλκάνια.

Το απαραβίαστο των συνόρων, ο σεβασμός των μειονοτήτων, η στήριξη της ΠΓΔΜ από τη διεθνή κοινότητα και η υλοποίηση των αποφάσεων του ΟΗΕ για τη Γιουγκοσλαβία πρέπει να αποτελέσουν το περιεχόμενο αυτών των πρωτοβουλιών.

Η εθνική επιβεβαίωση και η υπεράσπιση της εθνικής μας ακεραιότητας περνά μέσα από την ανάπτυξη και την κοινωνική πρόοδο.

Η ένταση των κοινωνικών ανισοτήτων, η καταστροφή του περιβάλλοντος και η πολιτιστική καχεξία οδηγούν σε πορεία συνεχούς υποβάθμισης της χώρας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και παράλληλα καθιστούν εθνική απαίτηση την αλλαγή πολιτικής με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της πραγματικής σύγκλισης.

Η Ελλάδα, ο λαός μας έχει όλες τις δυνατότητες να ανοίξει νέους δρόμους προόδου για το μέλλον της. Με τη ριζική αλλαγή του σημερινού πολιτικού σκηνικού και του συστήματος διακυβέρνησης καθώς και με τη διαμόρφωση μιας φερέγγυας προοδευτικής εναλλακτικής λύσης και μιας νέας πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας για τον προοδευτικό εκσυγχρονισμό της χώρας.

Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου