Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
27/03/2001

Τελετή εγκαινίων του αεροδρομίου των Σπάτων

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος προσερχόμενος για την τελετή εγκαινίων του αεροδρομίου των Σπάτων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Mε μεγάλη καθυστέρηση και με υπέρμετρο κόστος η χώρα αποκτά μία από τις αναγκαίες υποδομές που διαθέτουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες. Και μετά βεβαίως από τα εγκαίνια προκύπτει το σοβαρό πρόβλημα, ότι αυτό το έργο δεν έχει ενταχθεί σ’ ένα ευρύτερο επιχειρησιακό σχέδιο, που θα καλύπτει τις υποδομές, τις προσβάσεις και θα εξασφαλίζει τις γύρω περιοχές από τις μεγάλες επιπτώσεις που προκαλεί η βίαιη αλλαγή του χαρακτήρα τους.

Το κόστος του νέου αεροδρομίου αποτέλεσε πολιτική επιλογή. Με το ίδιο κόστος και επιλογή της Τανάγρας η χώρα θα είχε σήμερα και το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας και θα είχε ενισχύσει με αεροδρόμια διεθνών προδιαγραφών την περιφέρεια, τη Θεσσαλονίκη έως και το Ηράκλειο. Και μετά τα εγκαίνια τα ερωτήματα είναι εάν θα λειτουργήσει το έργο προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και εάν θα γίνει η Ο.Α. ανταγωνιστική, εάν θα αποκτήσει η χώρα εθνική στρατηγική αερομεταφορών.

Αποτέλεσε πολιτική επιλογή επίσης να προταχθεί η δημιουργία ενός ακριβού αεροδρομίου με το υψηλότερο κόστος λειτουργίας. Το ερώτημα είναι εάν αυτό το κόστος θα το πληρώσουν οι επιβάτες, θα επιβαρύνει παραπέρα την Ο.Α., θα το φορτωθεί ο ελληνικός λαός.

Αξίζει πάντως να σημειώσω ότι αυτό το έργο κατασκευάστηκε από εργαζόμενους που δούλεψαν με 35ωρο, έτσι ώστε και οι προθεσμίες να τηρηθούν και νέες θέσεις εργασίας να δημιουργηθούν., αναδεικνύοντας την συμμετοχή των εργαζομένων στο σύγχρονο αυτό πλαίσιο εργασιακών σχέσεων σε συστατικό στοιχείο της αποπεράτωσης του έργου

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου