Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
18/03/2012

ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Προεκλογικά παιχνίδια του Υπουργείου Εργασίας με τους ανέργους

Την ώρα που η κυβερνητική πολιτική έχει δημιουργήσει 1 εκατ. ανέργους και στο τέλος του 2012 θα φτάσουν το 1,5 εκατ., η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ 2,5 χρόνια μέχρι τώρα από τη μέρα που ανέλαβε, δεν έκανε καμία ενέργεια ούτε να δημιουργήσουν ένα κοινωνικό δίκτυ προστασίας των ανέργων ούτε και νέες θέσεις εργασίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 3 δισ. ευρώ που είναι το σύνολο της δημόσιας δαπάνης από το ΕΣΠΑ για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», που αφορά σε προγράμματα για τους ανέργους, την κοινωνική πρόνοια και τους θεσμούς της κοινωνικής προστασίας για τις ασθενέστερες ομάδες, η απορρόφηση ήταν μόλις 692 εκατ. ευρώ!!! μέχρι το τέλος του 2011.

Τώρα που πλησιάζει η ώρα των εκλογών, ο κατʼ ευφημισμό Υπουργός Εργασίας της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. άρχισε τις δοκιμασμένες για το δικομματισμό «μαυρογιαλούρειες» τακτικές. Τώρα βρήκε ότι υπάρχουν 1,2 δισ., το οποίο θα διατεθεί άμεσα στους προεκλογικούς 2 μήνες Μάρτη και Απρίλη για νέες θέσεις εργασίας, για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και για την επαγγελματική κατάρτιση.

Και βέβαια σε όλα αυτά τα προγράμματα το 20% των χρημάτων θα τα διαχειρίζονται χωρίς να υποχρεούνται να προσκομίζουν παραστατικά προς έλεγχο στις διαχειριστικές αρχές. Το 20% λοιπόν των χρημάτων θα διαχειρίζονται χωρίς έλεγχο προς μεγάλη χαρά διάφορων «τρωκτικών».

Οι κύριοι της συγκυβέρνησης, αφού δημιούργησαν συνθήκες εξαθλίωσης για το λαό με την κατάργηση βασικών εργατικών δικαιωμάτων, συνέτριψαν τους μισθούς και τις συντάξεις, πετσόκοψαν τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία, τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές δήθεν «συμπονούν» τους ανέργους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τις απαράδεκτες τακτικές της συγκυβέρνησης και καλεί τους ανέργους να «μαυρίσουν» με την ψήφο τους αυτούς που παίζουν σήμερα με τον πόνο τους.

18/3/2012

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ