Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
20/03/2012

Τα δημόσια Κ.Τ.Ε.Ο. σε τροχιά ιδιωτικοποίησης με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι σε αυτά να οδηγούνται στη φτώχεια και την εξαθλίωση και να ζημιώνεται το δημόσιο - Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Στοιχείων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Λαφαζάνη

Προς τον τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

O τεχνικός έλεγχος των οχημάτων  αποτελεί  σημαντική δημόσια λειτουργία  που έχει σχέση με  την ασφάλεια και τη ζωή των πολιτών. Μέσω του τεχνικού ελέγχου  βελτιώνεται :

Αποτελεί πάγια θέση μας ότι ο  τεχνικός έλεγχος των οχημάτων είναι πιο αξιόπιστος και πιο αποτελεσματικός , όταν πραγματοποιείται μέσα από δημόσιους φορείς. Εσείς όμως κινείστε στην αντίθετη κατεύθυνση της πλήρους ιδιωτικοποίησης του τεχνικού ελέγχου. Εκτιμούμε ότι με την ιδιωτικοποίηση αυτή πολλαπλασιάζονται ταχύτατα φαινόμενα διαφθοράς και συναλλαγής. Επιπλέον με τις μέχρι σήμερα ακολουθούμενες πολιτικές στον τεχνικό έλεγχο,  αλλά και γενικότερα στη οδική ασφάλεια υποβαθμίζονται τα Δημόσια Κ. Τ. Ε. Ο. μειώνονται τα έσοδα του κράτους σε καιρούς κρίσης, ενώ το ανθρώπινο δυναμικό που υπηρετεί σε αυτά οδηγείται αργά και σταθερά στη φτώχεια και  την εξαθλίωση.   

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός

       Σας παρακαλούμε επίσης να μας χορηγήσετε τα εξής στοιχεία:

Ο ερωτών βουλευτής

Λαφαζάνης Παναγιώτης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Πειραιά