Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
20/03/2012

Αποσπάσματα συνέντευξης Δημ. Παπαδημούλη στο «Ράδιο 9» για την εξεταστική επιτροπή για το έλλειμμα του 2009

Μιλώντας στο ρ/σ «Ράδιο 9» (Μπ. Παπαπαναγιώτου), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

Η απόφαση των πρώην υπουργών της ΝΔ να μην προσέρθουν στην εξεταστική επιτροπή για έλλειμμα και να στείλουν υπομνήματα είναι απαράδεκτη. Πρώτον είναι μια ομολογία συνενοχής και για την δημιουργία του ελλείμματος και για το μαγείρεμα  γιατί η αλήθεια βοά. Ο προϋπολογισμός του 2009 ψηφίστηκε από την ΝΔ με πρόβλεψη ότι το έλλειμμα θα πάει στο 2% και πήγε στο 15,5%. Τους πρώτους 9 μήνες αύξανε το έλλειμμα και το μαγείρευε για να το κρύβει η ΝΔ. Τους 3 τελευταίους μήνες το ΠΑΣΟΚ αύξησε το έλλειμμα περεταίρω και το μαγείρεψε για να το ανεβάσει και να το φορτώσει στους προηγούμενους το ΠΑΣΟΚ. Αυτός ο τρόπος, που το μεν ΠΑΣΟΚ θέλει να ευλογήσει τα γένια του και να τα φορτώσει όλα στην ΝΔ, η δε ΝΔ σαμποτάρει την επιτροπή και μη μετέχοντας και αρνούμενοι οι πρώην υπουργοί της  να συμβάλουν στις εργασίες της και υποσχόμενη ότι αυτή θα κάνει την καλή εξεταστική επιτροπή μετά που θα βρει την αλήθεια, ενισχύει την αίσθηση των πολιτών ότι η μια μετά την άλλη εξεταστικές επιτροπές εξελίσσονται σε παρωδία και σε φιάσκο.

Αυτή η εξεταστική επιτροπή εξελίχθηκε σε ένα ακόμα αυτογκόλ για το ΠΑΣΟΚ. Μια ιδέα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ που παρήγαγε μπόλικη αρνητική δημοσιότητα καθώς ακόμα και από τα χείλη του κ. Χριστοδόλου, του επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ ο οποίος διορίστηκε από τον Παπακωνσταντίνου, βγήκαν στοιχεία εναντίον της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και ο κ. Προβόπουλος άφησε αιχμές και προς τους δυο. Παρότι ο κ Προβόπουλος για τους δικούς του λόγους, είναι αυστηρότερος απέναντι στο ΠΑΣΟΚ από ότι στην ΝΔ.

Σε λίγο ξεκινάει μια συνεδρίαση της επιτροπής που θα εξετάσει τον κ. Παπακωνσταντίνου. Εμείς και προσωπικά εγώ, είχα εκφράσει τις επιφυλάξεις μου και την έντονη δυσπιστία μου το αν αυτή η εξεταστική επιτροπή με τον περιορισμένο χρόνο, τις σκοπιμότητες του ΠΑΣΟΚ, μονομερή σύνθεση μπορεί να βγάλει κάτι. Κάθε μέρα που περνάει ενισχύεται η αίσθηση ότι πάμε σε ένα φιάσκο, σε μια παρωδία. Μου δημιουργείται η εντύπωση ότι το σχέδιο πορίσματος που θα υιοθετήσει τελικά η πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είναι ιδιαίτερο.

Δεν έχω κανένα λόγο να συμφωνήσω με αυτούς που εξαρχής απείχαν αλλά δεν πρόκειται να συμβάλω και στο να εξωραΐσουμε τις σκοπιμότητες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Με τον Παναγιώτη τον Κουρουπλή κάνουμε μια προσπάθεια να βγάλουμε πράγματα μέσα στα ασφυκτικά περιθώρια θα εξαντλήσουμε αυτή την προσπάθεια αλλά δεν μπορώ αυτή την στιγμή να σας πω ότι είναι δεδομένο θα μείνουμε μέχρι τέλους. Διότι η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ και οι σκοπιμότητες της δεν μας αφήνουν τέτοια περιθώρια.  

To Γραφείο Τύπου