Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/03/2012

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την ψήφιση της δανειακής σύμβασης

Η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης είναι η συνέχιση του ακρωτηριασμού της χώρας,  ομολογία της ολικής αποτυχίας των μνημονίων αναφορικά με το διακηρυγμένο στόχο της μείωσης του χρέους και  στοχοπροσήλωσης στην εφαρμογή μιας πολιτικής που εξοντώνει τους εργαζομένους, διαλύει το κοινωνικό κράτος, οδηγεί τη χώρα στην οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία.

Ισχυρίζονται ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας  περνά μέσα από την ισοπέδωση των λαών της, με πρώτο θύμα τον ελληνικό, από τη διάλυση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, από την κυριαρχία των αγορών και του κεφαλαίου. Στην πραγματικότητα υπογράφουν μια δανειακή σύμβαση που όχι μόνο δεν εγγυάται, αλλά, επί της ουσίας, οδηγεί τη χώρα έξω από το ευρώ και αποδομεί την ίδια την Ευρώπη.

Η επιλογή να ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση πριν από τις εκλογές από μια Bουλή που εκλέχτηκε σε άλλες συνθήκες, με το λαό να μένει στο περιθώριο και να μην μπορεί ο ίδιος να επιλέξει το μέλλον του, δείχνει την απέχθεια και το φόβο των κυβερνώντων απέναντι στη λαϊκή βούληση.

Γι αυτό και το δίλημμα που αναδεικνύεται το επόμενο διάστημα είναι ανάμεσα σε αυτές τις δυνάμεις που δεσμεύονται  στην εφαρμογή των μνημονίων και μοιράζουν κούφιες υποσχέσεις για ανάπτυξη και σε εκείνες που θα παλέψουν για την ανατροπή τους, ως την απαραίτητη προϋπόθεση για να βγει η χώρα από την κρίση και να επανιδρυθεί ριζικά η ΕΕ μέσα από τους αγώνες των λαών της.

To Γραφείο Τύπου