Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/03/2012

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας – Πρόνοιας του ΣΥΝ σχετικά με τις επισχέσεις εργασίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία

Η κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία από τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και συχνά σε υγειονομικά υλικά επιδεινώνεται καθημερινά, τη στιγμή που οι ανάγκες από την προσέλευση των πολιτών αυξάνονται ραγδαία.

Χειρουργεία μένουν κλειστά ή υπολειτουργούν, βασικές ιατρικές ειδικότητες γίνονται είδος προς εξαφάνιση, οι ελάχιστοι νοσηλευτές καταρρέουν από το φόρτο εργασίας, ενώ ασθενείς όπως οι καρκινοπαθείς, δεν έχουν πρόσβαση στη θεραπεία τους αφού δεν υπάρχουν τα αναγκαία φάρμακα.

Ο κ. Λοβέρδος ως μνημονιακός υπουργός Υγείας έχοντας συμβάλλει τα μέγιστα στη διάλυση του ΕΣΥ συνεχίζει να ασχολείται προκλητικά και αλαζονικά με έσοδα και έξοδα, αδιαφορώντας για τις ανθρώπινες ζωές.

Οι πολύμορφες κινητοποιήσεις των υγειονομικών  σε δεκάδες δημόσια νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα, αποτελούν κραυγή διαμαρτυρίας και αντίστασης, για ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας και εργασίας.

Τμήμα Υγείας