Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/03/2012

Δήλωση του Β.Πριμικήρη, μέλος της Ε.Γ. της ΚΠΕ του ΣΥΝ και της Π.Σ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το θέμα που προέκυψε με την έδρα του ΣΑΕ (Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού)

Διαπιστώνουμε με μεγάλη μας λύπη ότι η πολιτική απαξίωσης προς τον Ελληνισμό της Διασποράς συνεχίζεται και από τη σημερινή δικομματική κυβέρνηση του κ.Παπαδήμου με τρόπο απαράδεκτο.

Εκτός των άλλων σοβαρών ζητημάτων – ελληνόγλωσση εκπαίδευση – θέματα παλιννόστησης – στρατολογικά, φορολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα – θέματα πολιτισμού αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με λογικές ξενοφοβικές και ρατσιστικές στις χώρες υποδοχής, οι Έλληνες της Διασποράς έχουν, σύμφωνα με ανοιχτή επιστολή του προεδρείου του ΣΑΕ, να αντιμετωπίσουν και το «ξεσπίτωμά τους» από την έδρα τους στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Μπουτάρης διεκδικεί το κτίριο που στεγάζεται το ΣΑΕ.

Βέβαια, οι έδρες και τα ντουβάρια δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία. Η μεγαλύτερη θεσμοθετημένη έκφραση του οργανωμένου Ελληνισμού της Διασποράς κάπου θα βρει να στεγαστεί. Το γεγονός, όμως, αυτό καθʼ αυτό καταγράφει για μια φορά ακόμα την πολιτική προχειρότητα αλλά και την υποκρισία με την οποία αντιμετώπισαν όλα αυτά τα χρόνια οι κατά τα άλλα υπερπατριώτες τους ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τους Έλληνες της Διασποράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει πρωτοβουλίες, θα απευθυνθεί στον Υπουργό Εξωτερικών, κ.Σταύρο Δήμα, και στην ειδική μόνιμη επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, ώστε να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα της έδρας του ΣΑΕ που προέκυψε αυτές τις ημέρες.

Η πολιτική απαξίωσης του Ελληνισμού της Διασποράς δεν ωφελεί κανέναν μας.

To Γραφείο Τύπου