Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/03/2012

ΙΓΜΕ: μία μάχη χάθηκε όμως ο πόλεμος συνεχίζεται και θα είναι νικηφόρος.

Την Τρίτη, 20/3, το Δ.Σ. του νέου φορέα ΕΚΒΒΑ(που απορρόφησε το ΙΓΜΕ), με εντολή της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ, αποφάσισε παράνομα, όπως αναφέρει το συνδικάτο ΙΓΜΕ, να προχωρήσει στις 140  εφεδρείες – απολύσεις που ουσιαστικά διαλύουν το Ινστιτούτο.

Η απόφαση αυτή, που όχι μόνο είναι απάνθρωπη και εγκληματική, αλλά και είναι σε πλήρη διάσταση με τις διακηρύξεις και εξαγγελίες του ΥΠΕΚΑ για  την ανάγκη της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου, του υδάτινου δυναμικού και της προστασίας του περιβάλλοντος, στο τέλος -και μάλιστα σύντομα- θα ανατραπεί, με την πάλη και την αλληλεγγύη των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ που δίνουν σήμερα τον αγώνα τους στο δρόμο, αλλά και σύντομα όλοι οι εργαζόμενοι με την  επιλογή τους στις επικείμενες εκλογές, θα διαμορφώσουν εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε σύντομα να ξεκινήσει το «ξήλωμα» όλων  των νόμων  των μνημονιακών κυβερνήσεων, της τρόικας και των δυνάμεων του μαύρου μετώπου. Οι  εργαζόμενοι θα αναστήσουν το ΙΓΜΕ για να συνεχίζει να δρα προς όφελος του τόπου.

Ωστόσο, έπειδή κάποιες ημερομηνίες αποτελούν σταθμούς στην ιστορία του τόπου και πρέπει να μείνουν στην ιστορία, τέτοια ημερομηνία είναι η 20η Μαρτίου του 2012. οπότε η διοίκηση πήρε την απόφαση να σταλούν όλοι οι εργαζόμενοι ΥΕ και ΔΕ σε εφεδρεία, καθώς και η ημερομηνία που ψηφίστηκε η διάλυση του ΙΓΜΕ. Αυτές οι ημερομηνίες  θα καταγραφούν σαν αποφράδες μέρες όχι μόνο για το ΙΓΜΕ αλλά και για τον τόπο.

Οφείλουν, όμως,  οι υπεύθυνοι του «εγκλήματος» να ξέρουν πως οι αποφάσεις τους,  που σκοτώνουν τον τόπο, θα τους βαρύνουν για πάντα.

Οι κ. Παπαδήμος, Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Πάγκαλος, Σαμαράς, Καρατζαφέρης αλλά και οι διοικούντες το ΕΚΒΑΑ κ.Κ.Παπαβασιλείου Κώστας, Λάλας Δημήτριος, Πυρίδη Παναγιώτα, Καζαντζόπουλος Γιώργος, Σανταμούρης Ματθαίος οφείλουν να γνωρίζουν ότι θα μείνουν στη ιστορία σαν οι νεκροθάφτες του ΙΓΜΕ. Ενός φορέα που εδώ και 60 χρόνια υπηρετεί την κοινωνία και την ανάπτυξη.

Ο ΣΥΝ συμπαραστέκεται με κάθε τρόπο  στον αγώνα των εργαζομένων του ΙΓΜΕ που τον συνεχίζουν χωρίς να πτοούνται, δυναμικά και καθημερινά.

Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής