Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
23/03/2012

Δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μιχ. Κριτσωτάκη σχετικά με την "αιφνιδιαστική" επίσκεψη Λοβέρδου στο Λασίθι

Ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Μιχάλης Κριτσωτάκης,  σε σχέση με την «αιφνιδιαστική» επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στο Λασίθι,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όταν παίρνει κάποιος τέτοια αντικοινωνικά μέτρα και ακολουθεί τις πιο βαθιά αντιλαϊκές πολιτικές είναι σίγουρα ότι μόνο αιφνιδιαστικά και από την πίσω πόρτα μπορεί να «επισκέπτεται» τα νοσοκομεία.

Ο Υπουργός Υγείας προκειμένου να δώσει και πάλι την παράστασή του προχώρησε σε μια γελοία αλλά και προκλητική επίσκεψη στο ν. Λασιθίου για να πείσει, (αλήθεια ποιον;), ότι όλα είναι τέλεια και ότι πρέπει να ευγνωμονούμε αφενός αυτόν και αφετέρου τον κ. Καρχιμάκη γιατί με τις παρεμβάσεις του δεν «θέρισε» ο οδοστρωτήρας Υπουργός Υγείας τις δομές υγείας του νομού.

Ο κ. Λοβέρδος έχει αναλάβει τη διεκπεραίωση ενός μεθοδευμένου σχεδίου που δεν είναι άλλο εκτός από την πλήρη απαξίωση, διάλυση και το ξεπούλημα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ο κ. Λοβέρδος δεν τόλμησε να έρθει φανερά και να συναντηθεί με τους εργαζομένους και την τοπική κοινωνία και να εξηγήσει την δεινή κατάσταση που βρίσκεται ο χώρος της υγείας και την εξαθλίωση των εργαζομένων σε αυτόν.

Προειδοποιούμε για άλλη μια φορά πως η Υγεία δεν θα αποτελέσει φιλέτο προς ξεπούλημα, αποτελεί το κοινωνικό αγαθό που δεν θα αφήσουμε να θυσιαστεί από κανένα Λοβέρδο ούτε να ¨σωθεί¨ από κανένα Καρχιμάκη».

To Γραφείο Τύπου