Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/03/2012

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΝ: Αυτοματοποίηση των απολύσεων στα ιδιωτικά σχολεία

Ο κύριος Γιώργος Μπαμπινιώτης αποτελεί  μοναδική περίπτωση υπουργού  Παιδείας στην ιστορία της χώρας, o οποίος λίγες μόνο μέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του φρόντισε με αιφνιδιαστική τροπολογία, που κατέθεσε σε άσχετο με την εκπαίδευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, να ικανοποιήσει το ταχύτερο δυνατό-λόγω επικείμενης ανακοίνωσης της ημερομηνίας των εκλογών-παλαιό και πάγιο αίτημα των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων.

Το αίτημα αυτό συνίσταται στη ρύθμιση για την «αυτοματοποίηση» των απολύσεων ιδιωτικών εκπαιδευτικών, χωρίς τον προηγούμενο έλεγχό τους από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την παραπομπή της πιθανής εξέτασης  ένστασης καταχρηστικότητας αυτών των απολύσεων αποκλειστικά και μόνο στα δικαστήρια.

Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης του Πασοκ και της ΝΔ αποτελεί σκάνδαλο, διότι ο κ. Μπαμπινιώτης εκτός από Υπουργός Παιδείας της εν λόγω κυβέρνησης είναι ταυτόχρονα και Πρόεδρος της ιδιοκτήτριας των Αρσακείων Σχολείων, Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, η οποία, ως διοικουμένη του Υπουργού κ. Μπαμπινιώτη, επωφελείται τα μέγιστα από τη συγκεκριμένη νομοθετική του πρωτοβουλία.

Αυτή η τροπολογία είναι προφανώς άσχετη με κάθε έννοια δημοσιονομικής εξυγίανσης των οικονομικών μεγεθών της χώρας, δεν συζητήθηκε με τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι οδηγούμεθα σε μία ακόμη περίπτωση απόσυρσης του όποιου κρατικού ελέγχου από τη λειτουργία της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Το γεγονός αυτό έχει ευρύτερη σημασία γιατί οξύνει περαιτέρω τις εκπαιδευτικές και επομένως τις κοινωνικές ανισότητες.

Το Τμήμα Παιδείας του Συνασπισμού καλεί τον υπουργό Παιδείας να αποσύρει την αντιδημοκρατική και βλαπτική για την εκπαίδευση, τους εκπαιδευτικούς και την Ελληνική κοινωνία τροπολογία, από τη διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του τελευταίου, πριν τις εκλογές, νομοσχεδίου της παρούσας Βουλής.

 

Τμήμα Παιδείας