Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
26/03/2012

ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ: Η φετινή επέτειος εορτασμού της 25ης Μαρτίου έγινε και στην Πάτρα σε κλίμα πρωτοφανούς αστυνομοκρατίας

Η φετινή επέτειος εορτασμού της 25ης Μαρτίου έγινε και στην Πάτρα σε κλίμα πρωτοφανούς αστυνομοκρατίας. Παρά την «υγειονομική ζώνη» που δημιουργήθηκε γύρω από την εξέδρα των επισήμων, κανείς από τους τοπικούς εκπροσώπους της μνημονιακής Κυβέρνησης δεν τόλμησε να δώσει το «παρών», πιστοποιώντας έτσι την τεράστια απόσταση που την χωρίζει από τον ελληνικό λαό.

Στο πλαίσιο των μέτρων εκφοβισμού που είχαν από μέρες σχεδιαστεί, οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αναίτιες προληπτικές προσαγωγές πολιτών, εμπόδισαν άλλους να εκκλησιαστούν, επιτέθηκαν με χημικά ακόμα και σε θαμώνες καφενείων, δεν επέτρεψαν σε διαμαρτυρόμενους πολίτες να πλησιάσουν την εξέδρα των επισήμων ακόμα και όταν είχε ολοκληρωθεί η παρέλαση και είχαν αποχωρήσει οι λιγοστοί «επίσημοι»!

Όλα αυτά για να στηριχτεί μια απονομιμοποιημένη Κυβέρνηση, οι εκπρόσωποι της οποίας φοβούνται να εμφανιστούν δημοσίως. Μια Κυβέρνηση που θα έπρεπε να είχε αποχωρήσει από καιρό δίνοντας το λόγο στον κυρίαρχο λαό. Οι σημερινοί αγώνες του ελληνικού λαού ενάντια στους ντόπιους εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού και τους ξένους φίλους και προστάτες τους, ενάντια στα μέτρα των μνημονίων και της λιτότητας, για την προάσπιση της δημοκρατίας και της ευημερίας των εργαζομένων, είναι αυτοί που πραγματικά τιμούν την επέτειο της επανάστασης του 1821. Οι αγώνες αυτοί δεν μπορεί να ανακοπούν και τελικά θα κερδηθούν.

ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ
Πάτρα, 25/3/2012