Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/03/2012

Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΠΥΡΗΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του ιαπωνικού « Πλοίου της Ειρήνης» στον Πειραιά, ο υπεύθυνος του τμήματος Εξωτερικής  Πολιτικής του ΣΥΝ Πάνος Τριγάζης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Υποδεχόμαστε το «Πλοίο της Ειρήνης», που πραγματοποιεί το γύρο της γης με 1000 επιβάτες, ενώνοντας τη φωνή μας με το κεντρικό σύνθημα τους  « Όχι άλλη Χιροσίμα, όχι άλλη Φουκουσίμα »

Πανίσχυρο είναι το μήνυμα από τη Χιροσίμα, τα Ναγκασάκι και τη Φουκουσίμα προς όλη την ανθρωπότητα: Η μόνη ασφάλεια από τα πυρηνικά όπλα είναι η κατάργηση τους. Χαιρετίζουμε το γεγονός, ότι το «Πλοίο της Ειρήνης»  έχει ανάμεσα στους κεντρικούς του στόχους την ανακήρυξη της Μ. Ανατολής σε ζώνη ελεύθερη από πυρηνικά όπλα και άλλα όπλα μαζικής καταστροφής.

Υπάρχουν σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ, που πρέπει και μπορεί να εφαρμοστούν και στην κατεύθυνση αυτή έχει αναλάβει πρωτοβουλία η Φινλανδία με την οργάνωση διεθνούς διάσκεψης εντός του 2012.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να υποστηρίξει ενεργά την φινλανδική πρωτοβουλία. Η πολύπαθη περιοχή μας δεν πρέπει να ζήσει ένα νέο πόλεμο με πρόσχημα το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Όλες οι χώρες της περιοχής πρέπει να σεβαστούν και να εφαρμόσουν την συμφωνία της μη διασποράς των πυρηνικών όπλων. Αυτό ισχύει πριν από όλα για το Ισραήλ, το οποίο ήδη διαθέτει ένα πανίσχυρο οπλοστάσιο, το οποίο πρέπει να αρνηθεί, συμμορφούμενο με την συμφωνία μη διασποράς των πυρηνικών όπλων αντί να απειλεί με πόλεμο το Ιράν».

To Γραφείο Τύπου