Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
02/05/2001

Απάντηση του Ν.Κωνσταντόπουλου στην επιστολή του Προέδρου του ΔΗΚΚΙ κ.Τσοβόλα

Απάντηση τουΝ.Κωνσταντόπουλου στην επιστολή τουΠροέδρου του ΔΗΚΚΙ κ.Τσοβόλα για το θέμα τουδιαλόγου και της κοινής δράσης των δυνάμεωντης Αριστεράς

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, σε απάντησή του στην επιστολή του Προέδρου του ΔΗΚΚΙ κ. Δημήτρη Τσοβόλα, απέστειλε σήμερα την ακόλουθη επιστολή:

Προς
τον Πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ
κ. Τσοβόλα Δημήτρη

Αθήνα, 2 Μαΐου 2001

Σε προηγούμενη επιστολή μου σας εξέθεσα τις απόψεις του ΣΥΝ για το θέμα του διαλόγου και της κοινής δράσης των δυνάμεων της Αριστεράς.

Ειδικά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και κινδύνων που γεννά η κυβερνητική πολιτική στο ασφαλιστικό η θέση του ΣΥΝ είναι απολύτως σαφής :

α) Οι δυνάμεις της Αριστεράς οφείλουν να στηρίξουν την ενότητα και τους αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας για την απόκρουση των κυβερνητικών μεθοδεύσεων και πολιτικών. Πολιτικών που μεγαλώνουν το κοινωνικό έλλειμμα και την κοινωνική ανασφάλεια.

Ως εκ τούτου είναι καθολικό το αίτημα να αλλάξουν αυτές οι πολιτικές.

Η επιτυχία της απεργίας και της συγκέντρωσης που οργάνωσαν από κοινού Γ.Σ.Ε.Ε. και ΑΔΕΔΥ στις 26.4.2001 δείχνει τον δρόμο που πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε ούτως ώστε οι κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες να έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Αντιθέτως οι χωριστές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς αποτελούν εκδήλωση μιας διχαστικής λογικής που υπαγορεύεται από μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες και που πρέπει να αποκρουστεί ακριβώς στο όνομα της ενωτικής λογικής και της αναζήτησης κοινής δράσης.

β) Οι δυνάμεις της Αριστεράς οφείλουν να καταθέσουν προτάσεις για την προοδευτική αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας και σε συνεργασία με τα συνδικάτα να αγωνιστούν ώστε σε αντίθεση με την κυβερνητική πολιτική αυτές οι προτάσεις να αποτελέσουν το πλαίσιο του διαλόγου και των συνολικών εξελίξεων στο μείζον αυτό θέμα.

Ο ΣΥΝ από τη δική του πλευρά έχει διατυπώσει από τις 12.3.2001 τις δικές του προτάσεις κι είναι πρόθυμος να μετάσχει σε ένα ουσιαστικό διάλογο με τις άλλες αριστερές δυνάμεις ώστε να αναζητηθούν η μέγιστη δυνατή συνεννόηση και σύγκλιση.

Με εκτίμηση
Νίκος Α. Κωνσταντόπουλος

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου