Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
29/03/2012

Αθωώθηκαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης που διώκονταν από το Υπουργείο Παιδείας για τις κινητοποιήσεις του Σχολείου τους το φθινόπωρο του 2010 - Δηλώσεις της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Βʼ Θεσσαλονίκης Ευαγγ. Αμμανατίδου

Αθωώθηκαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης που διώκονταν από το Υπουργείο Παιδείας για τις κινητοποιήσεις του 2010. Το φθινόπωρο του 2010 οι μαθητές και οι μαθήτριες των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων όλης της Ελλάδας είχαν προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις για τα ζητήματα της σίτισης και της μεταφοράς. Η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας ήταν να στείλει στο εδώλιο του κατηγορουμένου 11 μαθητές με το «ιδιώνυμο» του νόμο Αρσένη.

Σήμερα η δικαστής της Θεσσαλονίκης προχώρησε στην αθώωση των μαθητών, καθώς έκρινε ότι δεν τελέστηκε η πράξη της κατάληψης, ότι τα αιτήματα των μαθητών ήταν δίκαια και ότι συνέβαλαν στην αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του δημοσίου σχολείου.

« Οι εκβιασμοί του Υπουργείου έπεσαν στο κενό» δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βʼ Θεσσαλονίκης Ευαγγελία Αμμανατίδου – Πασχαλίδου χαιρετίζοντας την δίκαιη απόφαση του δικαστηρίου «η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας από την μία απαξιώνουν συστηματικά τα δημόσια μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία και από την άλλη συστηματικά κατασυκοφαντούν, καταστέλλουν και επιδιώκουν να ποινικοποιήσουν τους δίκαιους αγώνες των μαθητών. Και συνέχισε « η απόφαση του δικαστηρίου και κυρίως η μεγάλη αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε τόσο από την σχολική κοινότητας (μαθητές, Σύλλογος γονέων και Σύλλογος διδασκόντων, ΕΛΜΕ, Πανελλήνια Ένωση Μουσικών Σχολείων) όσο και από τους τοπικούς φορείς (Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης) και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, είναι ισχυρή παρακαταθήκη για να προχωρήσουμε τον αγώνα».

To Γραφείο Τύπου