Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
14/05/2001

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΝ στο κτήμα ΘΩΝ

ΟΧΙ στηντσιμεντοποίηση των τελευταίων χώρων ανάσαςτης Αθήνας

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και οι Αγγελος Μανταδάκης, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Αθήνας και Ν.Καίσαρης συνεργάτης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας επισκέφθηκαν σήμερα το κτήμα ΘΩΝ και είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους συλλόγων και κατοίκων της περιοχής.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε στους δημοσιογράφους:

"Στον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι της Αθήνας για να προστατεύσουν τους ελεύθερους χώρους της πόλης, ο Συνασπισμός είναι μαζί τους. Δεν πρέπει να ολοκληρωθεί η τσιμεντοποίηση της Αθήνας και η εμπορευματοποίηση των συλλογικών αγαθών. Αυτό που συμβαίνει στην περιοχή του ΘΩΝ είναι χαρακτηριστικό της νοοτροπίας που κυριαρχεί τόσο στην ηγεσία του Υπουργείου Χωροταξίας-Δημοσίων ΄Εργων όσο και στο Δήμο της Αθήνας. Επιτελάρχες της τσιμεντοποίησης της Αθήνας αναγορεύονται το Υπουργείο και ο Δήμος και καλό είναι κάποτε να πάψουν να παίζουν αυτό το υποκριτικό επικοινωνιακό παιχνίδι των δήθεν διαφωνιών μεταξύ τους.

Οι Αμπελόκηποι, στην περιοχή ΘΩΝ και στα Κουντουριώτικα και στις προσφυγικές πολυκατοικίες και στην περιοχή πίσω από το Γηροκομείο που σχεδιάζει η ΔΕΗ να χτίσει δεκαόροφο κτίριο και στο Γουδί και στην περιοχή που δεν αποδίδει δέκα περίπου στρέμματα η Κτηματική Εταιρεία του δημοσίου αντιμετωπίζουν ασφυκτικό πρόβλημα συμφόρησης και υποβάθμισης της ποιότητας της ζωής των κατοίκων.

Ο Συνασπισμός βάζει σε πρώτη πολιτική προτεραιότητα την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων, γιατί οι ελεύθεροι χώροι παίζουν σημαντικό ρόλο και για την ποιότητα της ζωής και για να κάνουν την πόλη επιτέλους αξιοβίωτη και όχι αβίωτη, όπως είναι σήμερα.

Στα θέματα αυτά συμπαριστάμεθα στον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι της περιοχής, ο Πολιτιστικός Σύλλογος, η Επιτροπή κατοίκων. Και ζητάμε να τροποποιηθεί το σχέδιο, ώστε η περιοχή να γίνει περιοχή λειτουργικού πρασίνου και να ανασταλούν οι οικοδομικές εργασίες μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της τροποποίησης. Στην Αθήνα του 1977 υπήρχαν 4,5 τετραγωνικά μέτρα ανά κάτοικο πράσινου. Στην Αθήνα του 2001 έχουμε κατρακυλήσει μόνο στα 2,5 τετραγωνικά μέτρα ανά κάτοικο. Αυτό είναι το κατάντημα στο οποίο με την υπογραφή του Υπουργείου Χωροταξίας-Δημοσίων ΄Εργων οδηγείται η πρωτεύουσα και γενικότερα η Αττική.

Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι για μια ακόμη φορά να πούμε ότι πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να ακούσει την κοινωνία περισσότερο και λιγότερο τα μεγάλα συμφέροντα που εμπορευματοποιούν και τους τελευταίους χώρους ανάσας που απομένουν".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου