Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
15/05/2001

Συνάντηση ΣΥΝ με το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο Γ.Αμπατζόγλου, βουλευτής και Δ.Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος για την Εργατική Πολιτική, συναντήθηκαν σήμερα με το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

Στην Ελλάδα του 2001 υπάρχει σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα ανισοτήτων, αδικίας και ανασφάλειας. Αυτό φαίνεται στην καθημερινότητα που ζούνε όλες οι κοινωνικές ομάδες, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρομεσαίοι, οι νέοι, οι γυναίκες.

Το πρόβλημα της κοινωνικής πολιτικής και της κοινωνικής ασφάλισης είναι πολιτικό. Δεν είναι λογιστικό. Η κυβερνητική πολιτική προκαλεί καθολική δυσαρέσκεια, ακριβώς γιατί δεν έχει στρατηγικό στόχο την αναδιανομή των πόρων, των εισοδημάτων, τη δίκαιη κατανομή των βαρών και των ωφελημάτων. Απεναντίας, η κυβερνητική πολιτική δίνει έμφαση στην κοινωνία-καζίνο και στην οικονομία του τζόγου.

Οι κοινωνικές δυνάμεις, οι συνομοσπονδίες, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρομεσαίοι, η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ, η ΓΣΕΒΕΕ έχουν συγκεκριμένες, τεκμηριωμένες και υπεύθυνες προτάσεις. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να τις αγνοήσει. Η καθολική κοινωνική δυσαρέσκεια δεν μπαίνει σε παρενθέσεις. Γυρνώντας τα κουμπιά των επικοινωνιακών προγραμμάτων της η κυβέρνηση, δεν μπορεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα. Πρέπει να κατανοήσει, επιτέλους, ότι εκείνο που πρέπει να αλλάξει είναι η ίδια της η πολιτική. Γιατί η κυβερνητική πολιτική είναι που μεγεθύνει το πρόβλημα το κοινωνικό, που οξύνει την κοινωνική αβεβαιότητα και ανασφάλεια, που ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο τις νοσηρές εστίες που έχουν διαμορφωθεί τόσο στην πραγματική οικονομία όσο και στην κοινωνία.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου