Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
02/04/2012

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, συντονιστή της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, για τα ποσοστά ανεργίας το Δεκέμβριο 2011 που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές σκληρής μονόπλευρης λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων, που εφαρμόζονται στην ευρωζώνη και θα ενταθούν ακόμα περισσότερο με την εφαρμογή του νέου Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας, εκτίναξαν σε δυσθεώρητα ύψη την ανεργία στις χώρες μέλη της.

Η Ελλάδα, με βάση τα επίσημα στοιχεία για τα ποσοστά ανεργίας, έχει κερδίσει το «ασημένιο μετάλλιο» στην ΕΕ, ενώ σύμφωνα με τα πραγματικά στοιχεία μέχρι το φθινόπωρο, αν δεν ανατραπούν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές, «θα έχει εξασφαλίσει το χρυσό μετάλλιο».

Η πραγματική ανεργία στη χώρα μας, με κύρια θύματα τους νέους που πάνω από ένας στους δυο είναι άνεργος και αναγκάζονται να ξενιτευτούν, κινείται στο 25-26% και πάει ολοταχώς στο 30%, δηλαδή σε ποσοστά που είχε η χώρα μας μόνο μετά τη μικρασιατική καταστροφή και το τέλος του Βʼ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα πρωτοφανή σε ύψος ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας είναι το αποτέλεσμα των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών της προηγούμενης κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου και της σημερινής συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, οι οποίες οδηγούν την οικονομία σε βαθιά ύφεση και κατάρρευση και τους εργαζόμενους και τη νεολαία στην ανεργία, τη φτώχεια και την απόλυτη εξαθλίωση.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι νέοι με τους αγώνες και την ψήφο τους μπορούν και πρέπει να ανατρέψουν τις κυβερνητικές και τροικανές πολιτικές, πριν αυτές μετατρέψουν την ανεργία σε μόνιμο καθεστώς και να δώσουν ψήφο προοπτικής και ελπίδας στο ΣΥΡΙΖΑ και στην Αριστερά.

To Γραφείο Τύπου