Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/04/2012

Ανακοίνωση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής για την τριμηνιαία έκθεση του ΙΟΒΕ για την ελληνική οικονομία

Η τριμηνιαία έκθεση του ΙΟΒΕ για την ελληνική οικονομία επιβεβαιώνει τα αδιέξοδα της μνημονιακής πολιτικής, αλλά και τις τεράστιες αντιφάσεις των εμπνευστών της, αφού το ερευνητικό ινστιτούτο των βιομηχάνων σίγουρα συγκαταλέγεται σε αυτή την κατηγορία.

Η παραδοχή για ύφεση 5% το 2012 και ανεργία στο 20%, αποτελεί μία αισιόδοξη εκτίμηση από την πλευρά του ΙΟΒΕ, η οποία όμως σε κάθε περίπτωση καταδεικνύει ότι η πολιτική του Μνημονίου είναι αυτή που οδηγεί την ελληνική οικονομία στην καταστροφή και την κοινωνία στην πλήρη διάλυση. Ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός που προβλέπουν, ήταν αναμενόμενος και είχε προβλεφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ έγκαιρα, τη στιγμή που αυτοί που διατείνονται ότι έχουν δήθεν «ρεαλιστικές» και «σοβαρές» προτάσεις θεωρούσαν αυτή την κριτική ως καταστροφολογία.

Και δεν αρκεί που η πολιτική που υπερασπίζεται το ΙΟΒΕ έχει αποτύχει οικτρά στην εφαρμογή της, οι εκπρόσωποι των βιομηχάνων δεν διστάζουν να θέσουν ως προϋπόθεση για την «επιτυχία» του Μνημονίου την «κοινωνική ειρήνη»! Αυτοί δηλαδή που έφεραν την κοινωνία σε αυτή την κατάσταση, ζητάνε από τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και τους μικρομεσαίους να δεχτούν χωρίς διαμαρτυρία την εξαθλίωσή τους!

Οι εκπρόσωποι των βιομηχάνων έχουν το θράσος να ζητούν επιτάχυνση της εφαρμοζόμενης πολιτικής, όχι επειδή δεν αντιλαμβάνονται σε τί «Γολγοθά» καταδικάζουν την ελληνική κοινωνία, αλλά επειδή ακριβώς ο στόχος για  αυτούς από την αρχή ήταν οι μισθοί Βουλγαρίας και Ρουμανίας για να αυξήσουν τα κέρδη τους, αδιαφορώντας για την απόγνωση που σπέρνουν.

Σε όλους αυτούς που πλουτίζουν από τη διάλυση της κοινωνίας και από την καταδίκη του λαού σε «μνημονιακή» κάθειρξη, την απάντηση θα τη δώσει ο ίδιος ο λαός πολύ σύντομα.

Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής