Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
16/05/2001

Κάλεσμα του Συνασπισμού για μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην γενική απεργία της 17ης Μαίου

Κάλεσμα τουΣυνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδουγια μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην γενικήαπεργία της 17ης Μαίου

Ο Συνασπισμός καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή γενική απεργία και να δώσουν το ενωτικό και μαχητικό παρόν στις συγκεντρώσεις και τις απεργιακές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Οι πρόσφατες μαζικές κινητοποιήσεις με επίκεντρο τη ριζική αντίθεση στην κυβερνητική πολιτική για το Ασφαλιστικό αποτέλεσαν μια σημαντική συμβολή στην αποκατάσταση της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ενωτικής συλλογικής δράσης και της μαχητικής αντιπαράθεσης με τις νεοφιλελεύθερες κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης Σημίτη.

Η επιτυχία της νέας γενικής απεργίας θα δώσει το μήνυμα προς την κυβέρνηση και γενικότερα προς τις δυνάμεις που ευνοούν την απορύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, των εργασιακών σχέσεων και της ίδιας της κοινωνίας μας ότι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι γυναίκες, οι επαγγελματίες, οι μικροσυνταξιούχοι έχουν λόγο και ρόλο, έχουν τη δύναμη να επιβάλλουν το σεβασμό στις κατακτήσεις και τα δικαιώματά τους.

Η μόνη πραγματική διέξοδος είναι η εφαρμογή πολιτικών που θα υλοποιούν τις τεκμηριωμένες προτάσεις τις οποίες έχουν καταθέσει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ αλλά και πολιτικές δυνάμεις του τόπου, μεταξύ των οποίων έγκαιρα και ο Συνασπισμός, για μια προοδευτική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.

Οι αντιδεξιές ρητορείες, οι τακτικισμοί και οι ελιγμοί δεν αντέχουν την μαζική και ενωτική λαϊκή παρέμβαση. Αυτό το δίδαγμα, όσο οδυνηρό είναι για τη σημερινή κυβέρνηση του ψευδεπίγραφου εκσυγχρονισμού, τόσο ελπιδοφόρο καταγράφεται για την επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων και για τη διαμόρφωση προοδευτικών κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμών στη χώρα μας.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου