Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
17/05/2001

Γενική Απεργία για το Ασφαλιστικό-Δήλωση του Προέδρου του ΣYN

Γενική Απεργίαγια το Ασφαλιστικό

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Ν.Κωνσταντόπουλος, προσερχόμενος στην συγκέντρωση των εργαζομένων στο Πεδίο του Αρεως, δήλωσε:

Είναι η τελευταία προειδοποίηση που δίνει η ελληνική κοινωνία στην κυβέρνηση να αλλάξει την πολιτική της. Και με τη σημερινή συγκέντρωση, οι πολίτες δημιουργούν πολιτικό γεγονός, με ξεχωριστή δυναμική. Η κυβερνητική πολιτική δημιουργεί ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα αδικίας, ανισοτήτων και ανασφάλειας. Είναι αναγκαίο να υπάρχουν προοδευτικές λύσεις για μια δίκαιη αναδιανομή εισοδημάτων, βαρών και ωφελημάτων, γενναία τριμερή χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος και διευρυμένη κοινωνική προστασία για όλους.

Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι τέλειωσαν τα ψέματα, τα επικοινωνιακά τερτίπια, τα κατασκευασμένα διλήμματα και τα παιχνίδια τακτικής. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται στο πόδι. Ο ελληνικός λαός δεν έδωσε την πλειοψηφία στο ΠΑΣΟΚ για να εφαρμόζει αυτή την κυβερνητική πολιτική.

Είναι ευθύνη όλων των πολιτών να πάρουν τα προβλήματα της ζωής τους στα χέρια τους και να διεκδικήσουν νέες κοινωνικές και πολιτικές πλειοψηφίες που θα στηρίξουν εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου