Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/04/2012

Δήλωση του Γιάννη Μηλιού, υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ, για τις δηλώσεις Βενιζέλου

Σε ομιλία του σε αυτοδιοικητικά στελέχη του κόμματός του, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι στις επικείμενες εκλογές «ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίσει αν η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να είναι ευρωπαϊκή χώρα, αν θα παραμείνει στην Ευρωζώνη».

Πρόκειται για ένα ωμό και ψεύτικο εκβιασμό, για μια προσπάθεια να κυβερνηθεί η χώρα με τον φόβο, για την προβολή για πολλοστή φορά του φαιδρού όσο και ανυπόστατου διλήμματος ότι αν δεν ψηφιστούν τα κόμματα της νεοφιλελεύθερης αντιδραστικής μετάλλαξης της χώρας, η Ελλάδα δεν έχει θέση στην Ευρώπη.

Η πραγματικότητα είναι η ακριβώς αντίθετη: Ο άνεμος των λαϊκών αντιστάσεων και κινητοποιήσεων θα σαρώσει σε ολόκληρη την Ευρώπη τις αντιδραστικές πολιτικές υπέρ των λίγων και ισχυρών.

Στον κο Βενιζέλο, αλλά και στους ομοίους του Μέρκελ, Σαρκοζί κλπ. που ήδη συντονίζονται στο ίδιο μοτίβο, απαντάμε λοιπόν: Δεν πιστεύουμε ούτε εμείς ούτε ο λαός τον εκβιασμό σας. Η Ευρώπη θα παραμείνει ενωμένη και θα αλλάξει πολιτική κατεύθυνση προς το συμφέρον του κόσμου της εργασίας. Το αντίθετο από αυτά που λέτε συμβαίνει: αν εκλεγεί κυβέρνηση του «κόμματος του μνημονίου» η Ευρώπη θα κινδυνεύσει με διάλυση λόγω της αναπόφευκτης χρεωκοπίας της κοινωνίας όλων των χωρών. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και ολόκληρη η κοινωνία που πλήττεται από την πολιτική σας, ζει στην εξαθλίωση και στην κατάθλιψη δεν θα υποχωρήσει σ' αυτόν τον άνευ προηγουμένου εκβιασμό.

To Γραφείο Τύπου