Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/04/2012

Ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ με αφορμή τη χθεσινή σύσκεψη στη ΓΓΑ για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά

Η χθεσινή σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι εν δυνάμει μεσίτες - εκποιητές της, είχε σκοπό να αμβλύνει την κατακραυγή που προκαλεί στον αθλητικό κόσμο το σχεδιαζόμενο ξεπούλημα, με καταστροφικές επιπτώσεις στον ελληνικό αθλητισμό.

Επιπλέον η κοινή τους θέση, ότι ο Αγ. Κοσμάς θα παραμείνει σε λειτουργία τουλάχιστον μέχρι τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012, αποδεικνύει ότι το μοναδικό ενδιαφέρον τους είναι ο υψηλός αθλητισμός, να συντηρήσουν τη βιτρίνα και κυρίως να μη χάσουν τους ιδιωτικούς τους χορηγούς.  

Για το εάν θα χαθεί ο μοναδικός χώρος στην Αττική, στον οποίο συνυπάρχουν αρμονικά λειτουργίες του σωματειακού αθλητισμού και η δυνατότητα ανεξάρτητων ομάδων και πολιτών να αθληθούν και να ασκηθούν, δεν τους καίγεται καρφί.

Οι αθλητικοί φορείς που χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά, εθνικές ομοσπονδίες, αθλητικά σωματεία, σύλλογοι δρομέων υγείας, οφείλουν να μην αποδεχτούν τα καταστροφικά σχέδια που υπαγορεύει η τρόικα και οι πολιτικές της δήθεν ανάπτυξης.

Καλούμε τους αθλητικούς φορείς να συστρατευθούν με την δημοτική αρχή Ελληνικού - Αργυρούπολης, το σύλλογο των εργαζόμενων του Αγ. Κοσμά, τους περιβαλλοντικούς, επιστημονικούς, πολιτιστικούς και άλλους φορείς που υψώνουν τείχος αντίστασης απέναντι στο ξεπούλημα του Ελληνικού και του Αγ. Κοσμά.

Τμήμα Αθλητισμού