Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/04/2012

Δήλωση Κώστα Ήσυχου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, σχετικά με την πρόθεση της Ελληνικής κυβέρνησης να «δημοπρατεί» τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας!

Η απόλυτη παρακμή: το ανθρώπινο δυναμικό και τα επιχειρησιακά μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας προς ενοικίαση στην οικονομική ελίτ της χώρας!

Ενοικιαστήριο λοιπόν, στην Ελληνική Αστυνομία θέλει να βάλει η κυβέρνηση. 

Με απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας, όλα τα οχήματα και οι μοτοσυκλέτες της, ακόμη και τα ελικόπτερα που έχει στην κατοχή της η ΕΛ.ΑΣ., θα μπορούν να ενοικιάζονται από ιδιώτες που διαθέτουν την αναγκαία «οικονομική ευρωστία». Πρόκειται για  βαρύτατη και επικίνδυνη συνταγματική εκτροπή,  που επιχειρείται για ακόμα μια φόρα στις μέρες των «μνημονίων».

Η  ριζοσπαστική  αριστερά θα πολεμήσει χωρίς εκπτώσεις  αυτή την αντισυνταγματική και αντικοινωνική πολιτική που σχεδιάζεται.  Θα αγωνιστούμε για να αποκτήσει η Ελληνική Αστυνομία τον πραγματικό κοινωνικό της ρόλο και αποστολή, που είναι η καταπολέμηση του εγκλήματος και η πραγματική προστασία του πολίτη και όχι η καταστολή των ειρηνικών  διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων, όπως προστάζει η ελληνική και ευρωπαϊκή ελίτ. 

Στηρίζουμε τους ένστολους εργαζόμενους, κομμάτι της εργατικής τάξης,  που μάχονται  με συλλογικές κινηματικές και πολιτικές διαδικασίες, για να  εξασφαλίσουν  αξιοπρεπή μισθό, σύνταξη και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

To Γραφείο Τύπου