Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
10/04/2012

Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπού και Βουλευτή Ά Πειραιά, Θοδωρή Δρίτσα, με την Ομοσπονδία Εργαζομένων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Ά Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας, συναντήθηκαν σήμερα με την Ομοσπονδία Εργαζομένων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κατέθεσαν υπόμνημα με τις προτάσεις και τις διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας και ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για τα θεσμικά και εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

Ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε με την ομοσπονδία των εργαζομένων στην ανάγκη συγκρότησης μηχανισμού κοινοβουλευτικού ελέγχου της ΕΥΠ, ώστε αυτή να υπάγεται σε διακομματικό κοινοβουλευτικό όργανο και όχι στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Τόνισε επίσης ότι είναι επιτακτική ανάγκη η  αναδιοργάνωση της ΕΥΠ, ώστε αυτή να προασπίζεται τα συμφέροντα του λαού και της χώρας και όχι να παρακολουθεί διαδηλωτές και πολίτες. Ιδιαίτερα σήμερα που είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να σπάσουν τα στεγανά που έχουν δημιουργήσει εντός της ΕΥΠ εκπρόσωποι άλλων εποχών και άλλων αντιλήψεων σχετικά με τον ρόλο της υπηρεσίας.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για την σημερινή κατάσταση της υπηρεσίας, μιας και δείχνει σημάδια πλήρους αποδιοργάνωσης ενώ παρατηρούνταν και σημάδια διαφθοράς.

Τέλος οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέθεσαν τις θέσεις τους  στα θέματα που αφορούν το μισθολόγιο και τα εργασιακά δικαιώματα τους.

To Γραφείο Τύπου