Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
11/04/2012

Δήλωση του Δ.Παπαδημούλη με αφορμή το ένταλμα σύλληψης εναντίον του πρώην Υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ κ. Τσοχατζόπουλου

O βουλευτής Βʼ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης με αφορμή το ένταλμα σύλληψης εναντίον του πρώην Υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ κ. Τσοχατζόπουλου δήλωσε:

«Το ένταλμα σύλληψης εναντίον του κ. Τσοχατζόπουλου μεταξύ άλλων και για το σκάνδαλο της προμήθειας των 4 γερμανικών υποβρυχίων απαιτεί όχι μόνο δικαστικές αλλά και κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

Η κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν οφείλουν έστω και τώρα να παγώσουν την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων εξοικονομώντας ταυτόχρονα για το δημόσιο ποσό ύψους τουλάχιστον 1δις ευρώ.

Οι αποφάσεις της γερμανικής Δικαιοσύνης που συνδέουν την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων με μίζες ύψους πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε Έλληνες αξιωματούχους αλλά και η εν εξελίξει έρευνα της ελληνικής Δικαιοσύνης για το ίδιο σκάνδαλο, επιβάλλουν το «πάγωμα» και την επανεξέταση από μηδενική βάση της σχετικής  σύμβασης μέχρις ότου εκκαθαριστεί πλήρως δικαστικά η υπόθεση.

Η έμπρακτη καταπολέμηση της ατιμωρησίας των ισχυρών σε μια περίοδο σκληρής μνημονιακής μονόπλευρης λιτότητας απαιτεί έμπρακτα αποτελέσματα και όχι απλώς κινήσεις εντυπωσιασμού για λόγους επικοινωνιακής σκοπιμότητας».

To Γραφείο Τύπου