Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
18/06/2001

Απαράδεκτη εκδήλωση αστυνομικής βίας και αυταρχισμού στο Γκέτεμποργκ

Σχετικά με την απαράδεκτη εκδήλωση αστυνομικής βίας και αυταρχισμού στο Γκέτεμποργκ, αλλά και τις δηλώσεις των ηγετών της Ε.Ε. για το θέμα αυτό, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ επισημαίνει:

Μετά την απαράδεκτη αστυνομοκρατία και τον ωμό αυταρχισμό των αστυνομικών δυνάμεων στο Γκέτεμποργκ εναντίον όσων διαδήλωναν κατά του Μπους, της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και της αδιέξοδης πορείας στην οποία οδηγούν οι ηγέτες της Ε.Ε. την υπόθεση της παγκοσμιοποίησης έρχονται οι δηλώσεις αυτών των ίδιων των ηγετών και βεβαίως οι πρωτοφανείς δηλώσεις του δικού μας πρωθυπουργού, του κ.Σημίτη, να καταδείξουν ότι όχι μόνο δεν αφουγκράζονται τα μηνύματα και δεν είναι σε θέση να δώσουν μια νέα ελπίδα στην Ε.Ε., αλλά αντιμετωπίζουν κυνικά και αυταρχικά αυτήν την ίδια την ελπίδα που γεννήθηκε στους δρόμους του Σηάτλ, της Πράγας, του Πόρτο Αλλέγκρε, της Νίκαις και προχρές στο Γκέτεμποργκ.

Δεν αρκεί η καταδίκη αυτών των δηλώσεων, αλλά η συνειδητοποίηση από όλους μας ότι πρέπει να ζωογονηθεί η ελπίδα και το όραμα των κοινωνικών κινημάτων στην Ευρώπη, με την ενεργή συμβολή των προοδευτικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων.

Ο ΣΥΝ και η νεολαία του θα δυναμώσουν την προσπάθεια για να πετύχει η μεγάλη διαδήλωση στη Γένοβα και να καταδικαστούν στη συνείδηση των Ευρωπαίων πολιτών οι αυταρχικές πρακτικές και το πνεύμα των δηλώσεων και των αποφάσεων των σημερινών ισχυρών της Ε.Ε.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου