Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
20/04/2012

Δημ. Στρατούλης : Αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ στους εργαζόμενους της Εθνικής Ασφαλιστικής

Προς το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνική Ασφαλιστική

 

«Αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ στους εργαζόμενους της Εθνικής Ασφαλιστικής»

 

Σε απάντηση σχετικής επιστολής σας διατυπώνουμε με σαφήνεια την απόλυτη αποδοκιμασία και καταδίκη μας της ακραίας αντεργατικής πρακτικής της εργοδοσίας σας, η οποία  κατήγγειλε τρεις μέρες μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου, όχι μόνο την ισχύουσα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας σας, αλλά και όλες τις προηγούμενες εκβιάζοντας τον σύλλογο σας να υπογράψει μεσοσταθμικές μειώσεις μισθών 20%, και απειλώντας σας ότι, εάν δεν το αποδεχτείτε, δεν θα έχετε συλλογική σύμβαση εργασίας μετά τις 14/5/2012 και συνεπώς οι μισθοί των συναδέλφων σας θα μειωθούν κατά 50%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι την πολιτική ευθύνη γιʼ αυτή την αυταρχική πρακτική της Διοίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής - που είναι κατά 100% θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας - την έχει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που στις 14/2/2012 με απλή πράξη Υπουργικού Συμβουλίου ολοκλήρωσε το μεγάλο έγκλημα της καταστροφής των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, δίνοντας στους εργοδότες τη δυνατότητα να εκβιάζουν τα συνδικάτα να υπογράψουν για μειώσεις μισθών με την απειλή ακόμα μεγαλύτερων μειώσεων, στην περίπτωση που δεν υποκύψουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στον αγώνα του συλλόγου σας να υπερασπίσετε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τους μισθούς των εργαζομένων - μελών σας. Καταγγέλλουμε την εκβιαστική πρακτική της Διοίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής σε βάρος των εργαζομένων, όταν αυτοί με τη σκληρή εργασία τους την ανέδειξαν –μέσα σε συνθήκες κρίσης – ως την πιο κερδοφόρα επιχείρηση του κλάδου με λειτουργικά κέρδη που ξεπερνούν τα 110 εκατ. Ευρώ το 2011.

Είχαμε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή και θα επαναφέρουμε άμεσα το θέμα στη νέα Βουλή, που θα προκύψει από τις εκλογές. Επίσης θα πάρουμε όποιες άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες χρειαστούν ως αντίβαρο στους εκβιασμούς και στις απειλές της Διοίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής προς το σωματείο σας και τους εργαζόμενους.

Σας ευχόμαστε καλή δύναμη, κουράγιο και επιτυχία στο δύσκολο αγώνα σας.

 

Αθήνα 20/4/2012

 

Δημήτρης Στρατούλης
Συντονιστής Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ
υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ στη Βʼ Αθήνας

To Γραφείο Τύπου