Skip to main content.
20/04/2012

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ - εκλογές 6ης Μαϊου 2012

 

 

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

 

 1. ΓΛΕΖΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 2. ΦΩΤΙΟΥ ΘΕΑΝΩ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 3. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 4. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ (ΜΑΝΙΑ) του ΘΕΟΔΩΡΟΥ

 5. ΚΥΠΡΑΙΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

 6. ΚΑΜΤΣΙΔΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ του  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 7. ΚΟΥΒΕΛΑΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 8. ΣΠΑΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 9. ΣΒΙΓΚΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ (ΡΑΝΙΑ) του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

10. ΣΑΚΕΤΑΣ ΣΠΥΡΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

11. ΒΑΪΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΤΙΝΑ) του ΘΩΜΑ

12. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (ΣΤΑΘΗΣ) του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Ακολουθούν τα πλήρη βιογραφικά των υποψηφίων:ΓΛΕΖΟΣ ΜΑΝΟΛΗΣ

Για το Μανόλη δεν γράφουμε τίποτα

 

ΦΩΤΙΟΥ ΘΕΑΝΩ

Πανεπιστημιακός, καθηγήτρια Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού του ΕΜΠ
Γεννήθηκε στην Αθήνα και δραστηριοποιείται στα θέματα της ανώτατης εκπαίδευσης.
Υπήρξε από τις πρωτεργάτριες του  πανεπιστημιακού κινήματος από την εποχή της απεργίας των 100 ημερών του ΕΔΠ, μέχρι τους πρόσφατους αγώνες ενάντια στην κατάργηση του άρθρου 16 και στην εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου για τα πανεπιστήμια.
Αγωνίζεται για ένα δημόσιο, δημοκρατικό πανεπιστήμιο

 

ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 (π. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΤΟΕ- π. Αντιπρόεδρος της Uni -Europa )
Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και επί σειρά ετών Γραμματέας της ΠΑΣΚΕ Τραπεζών Ασφαλιστικών
Γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι παντρεμένος με την Αιμιλία Τζίβα και έχει 4 παιδιά. Έχει σπουδάσει Οικονομικά και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στα Ναυτιλιακά στο πανεπιστήμιο της Ουαλίας . Μιλάει Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά. Όλη του τη ζωή εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, στην Ολλανδική Τράπεζα ΑΒΝ AMRO όπου επί σειρά ετών ήταν πρόεδρος των εργαζομένων.  Ως πρόεδρος της ΟΤΟΕ , συνέδεσε το όνομά του με τους  μεγάλους  αγώνες για το Ασφαλιστικό και για την κατοχύρωση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Στα πλαίσια των διεθνών δραστηριοτήτων του υπήρξε Αντιπρόεδρος του Eυρωπαϊκού Εργασιακού συμβουλίου της ABN AMRO, Αντιπρόεδρος της UNI EUROPA (Συνδικαλιστικής Οργάνωσης του τομέα των υπηρεσιών) με 8.000.000 μέλη στην Ευρώπη,  ειδικός εμπειρογνώμων της UΝΙ για την Ελλάδα για τα Ευρωπαϊκά Εργασιακά Συμβούλια  (European Work Councils).
Ανέπτυξε δράσεις  που συνέβαλλαν στη δημιουργία σχέσεων φιλίας-αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ των εργαζομένων στα Ευρώπη, Μεσόγειο, Βαλκάνια.
Ως  Εκπρόσωπος των Ελλήνων εργαζομένων συμμετείχε σε συναντήσεις και συνδιασκέψεις ενάντια στον πόλεμο και την κατοχή (Λίβανος –Παλαιστίνη-Σερβία-Βοζνία - Αλγερία και Κύπρος) σε δύσκολες και επικίνδυνες στιγμές της  ιστορία τους.
Ασχολήθηκε ενεργά με το Ευρωπαϊκό κοινωνικό Φόρουμ και τα κινήματα που αναδεικνύουν  αξίες αλληλεγγύης των λαών χωρίς ρατσισμό –ξενοφοβία και πολέμους.
Σήμερα είναι περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής με το συνδυασμό «Αττική Συνεργασία-ΟΧΙ στο Μνημόνιο)  και  Ιδρυτικό μέλος και μέλος της Συντονιστικής επιτροπής της «ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ» που συνέβαλλε στη Συμμαχία των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και του Σοσιαλιστικού χώρου.

 

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΝΙΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα και Σπούδασε στο Αρχ. Τμήμα του Παν/μίου Αθηνών και στη Δρ. Σχολή του Θ.Τ. Καρόλου Κουν.  Δραστηριοποιείται τα τελευταία δέκα χρόνια στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς.
Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΗ (2008-2010)
Και τώρα  αναπληρωματικό  με την παράταξη που υποστήριξε ο ΣΥΝ
Είμαι μέλος της Πρωτοβουλίας: Ένα καράβι για τη Γάζα
Και μέλος της κίνησης: Καλλιτέχνες ενάντια στο Μνημόνιο, και  Μαζί ενάντια στη βαρβαρότητα.
 Έχει κατέβει με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ άλλες δύο φορές: Εθνικές Εκλογές 2004 και  στις προηγούμενες Ευρωεκλογές. Πάντοτε σε θέσεις συμβολικές και σε στιγμές που είχε κανείς την εντύπωση πως η συμμετοχή του σε μια πολιτική παράταξη θα μπορούσε να σημάνει κάποιου τύπου έκκληση για την ενότητα της Αριστεράς που για μένα είναι πάντοτε το ένα και κυρίαρχο ζητούμενο.

 

ΚΥΠΡΑΙΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Γεννήθηκε το 1968.Ασχολείται με τη δημοσιογραφια από το 1993. Έχει καλύψει δημοσιογραφικά τους μεγαλύτερους πολέμους, Κόσοβο, Παλαιστίνη, Απχαζία, Ιράκ, Νιγηρία. Έχει  πάρει συνεντεύξεις από πολλές προσωπικότητες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει δουλέψει σε εφημερίδες, ραδιόφωνο και ηλεκτρονικά μέσα. Έχει σπουδάσει διεθνείς σχέσεις και είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ.
Στις 15 Ιουνίου 2011 δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από ομάδα των ΜΑΤ στο Σύνταγμα, η οποία παρά το γεγονός πως γνώριζε την επαγγελματική του ιδιότητα εκτόξευσε στην είσοδο στοάς μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα ο Μανώλης Κυπραίος να μείνει ανάπηρος, με ολική κώφωση και απώλεια ευστάθειας.

 

ΚΑΜΤΣΙΔΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ

Είναι επ. καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ.
Διδάσκει Συνταγματικό Δίκαιο, Συνταγματικές Ελευθερίες, Συγκριτικό Συνταγματικό Δίκαιο και Πολιτειολογία σε προπτυχιακό επίπεδο και Συνταγματικό Δίκαιο και Συνταγματική Ιστορία σε μεταπτυχιακό επίπεδο.
Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα κινούνται στον χώρο του Συνταγματικού Δικαίου, των Συνταγματικών ελευθεριών και της Γενικής θεωρίας του δικαίου και του κράτους

 

ΚΟΥΒΕΛΑΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

Διδάκτωρ φιλοσοφίας Παν/μιου Παρισιού, καθηγητής πολιτικής φιλοσοφίας στο King's College του Παν/μιου του Λονδίνου.  Γνωστός για τις ριζοσπαστικές του θέσεις για τη κρίση, τον καπιταλισμό και την Ευρώπη και για το εκδοτικό του έργο και τα βιαλία του που κυκλοφορούν σε οκτώ γλώσσες. Συνεργάτης του Σλαβοϊ Ζίζεκ, του Τόνι Νέγκρι και του Έντουαρντ Σαίντ. Ενταγμένος στο αριστερό κίνημα από τα μαθητικά του χρόνια, ως μέλος της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και κατόπιν του ΚΚΕ εσωτερικού.

 

ΣΠΑΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Δημόσια υπάλληλος
Γεννήθηκε στην Αθήνα και από νεαρή ηλικία συμμετέχει στα κινήματα και κυρίως στο  συνδικαλιστικό κίνημα. Τα τελευταία χρόνια είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.
Ασχολείται με τα θέματα ισότητας, τα ασφαλιστικά και υπόλοιπα δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων.

 

ΣΒΙΓKΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ (ΡΑΝΙΑ)

Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι 30 ετών. Είναι Υποψήφια Διδάκτορας στην Κοινωνιολογίας της Εργασίας στο Πανεπιστήμιο της Ναντέρ και στο Κέντρο Κοινωνιολογικών και Πολιτικών Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας, με αντικείμενο τις δημόσιες επιχειρήσεις.
Ενταγμένη από το 2000 στη Νεολαία Συνασπισμού, διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος της Γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης, καθώς και μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού, καθώς και του Γραφείου Τύπου και της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος.

 

ΣΑΚΕΤΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη
Δικηγόρος, με πηγαίο χιούμορ
Ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.
Συμμετείχε στο αντιδικτατορικό κίνημα και έχει υποστεί διώξεις γι’ αυτή τη δράση του. Από τη μεταπολίτευση τοποθετήθηκε μαχητικά με τις δυνάμεις τις ανανεωτικής, ριζοσπαστικής Αριστεράς.

 

ΒΑΪΟΥ ΝΤΙΝΑ

H Ντίνα Βαΐου είναι καθηγήτρια του Ε. Μ. Πολυτεχνείου, όπου διδάσκει πολεοδομία και σπουδές φύλου. Ασχολείται ιδιαίτερα με τις χωρο-κοινωνικές ανισότητες στην πόλη της Αθήνας, τις άτυπες δραστηριότητες και τις διαδικασίες εγκατάστασης και ένταξης των μεταναστών και μεταναστριών στην πόλη. Ήταν μέλος του ΚΚΕ εσωτερικού και του ΚΚΕ εσωτερικού ΑΑ και, μετέπειτα, ανένταχτη. Συμμετείχε ιδιαίτερα στις προσπάθειες ανάπτυξης φεμινιστικού προβληματισμού και πρακτικών ισότητας ως καταστατικό στοιχείο της φυσιογνωμίας της ανανεωτικής, ριζοσπαστικής Αριστεράς. Είναι μέλος της δημοτικής παράταξης ‘Ανοιχτή Πόλη’ και μέλος του ΔΣ του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

 

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΘΗΣ

Σκιτσογράφος – σχολιαστής
Έχει μακρά θητεία στην αριστερά και έχει ταυτιστεί με τη διαδρομή και τις αναζητήσεις της από τη χούντα μέχρι σήμερα.