Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
22/06/2001

Συνάντηση του Ν.Κωνσταντόπουλου με αντιπροσωπείες από αριστερές πολιτικές νεολαίες της Ευρώπης

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος δέχθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος αντιπροσωπείες από αριστερές πολιτικές νεολαίες της Ευρώπης οι οποίες βρίσκονται στην Ελλάδα προσκεκλημένες από τη Νεολαία του ΣΥΝ για να συμμετάσχουν σε ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνει η Νεολαία του κόμματος την Παρασκευή 22/6 στην Αθήνα (Πεδίον Αρεως, άγαλμα Αθηνάς) εν όψει της μεγάλης διεθνούς διαδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στη Γένοβα ενάντια στη συνάντηση των 8 ισχυρότερων χωρών του πλανήτη (G8).

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε δηλώσεις:

Σε ολόκληρη την Ευρώπη ένα καινούργιο ρεύμα ιδεών αναδεικνύεται, ένα πολιτικό και κοινωνικό κίνημα διεκδικεί να προβάλει το διαφορετικό τρόπο οικοδόμησης της Ενωμένης Ευρώπης και ανάπτυξης των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Διεκδικεί τον εναλλακτικό τρόπο διαμόρφωσης της ζωής των κοινωνιών και των πολιτών στο κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι.

Μετά το Γκέτεμποργκ οι ευρωπαϊκές κοινωνίες, οι ευρωπαϊκό λαοί κινητοποιούνται. Με πρωτοπορία την νεολαία όλων των χωρών, ετοιμάζονται στη Γένοβα να καταθέσουν, με αίσθημα ιστορικής ευθύνης, το όραμά τους και τη δράση τους για την Ευρώπη του 21ου αιώνα, που πρέπει να είναι η Ευρώπη των δικαιωμάτων και της κοινωνικής προστασίας, η Ευρώπη της πολυπολιτισμικής ανεκτικότητας και του πολιτικού πλουραλισμού, η Ευρώπη της οικολογικής ευαισθησίας και της ανθρώπινης αλληλεγγύης.

Οι νεολαίοι από κόμματα της Αριστεράς των άλλων χωρών της Ευρώπης, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας συντονίζουν τη δράση τους με τους νεολαίους του Συνασπισμού και της ελληνικής αριστεράς. Γιατί η Ευρώπη του 21ου αιώνα είναι υπόθεση της σύγχρονης Αριστεράς, της Αριστεράς των κινημάτων και των δικαιωμάτων, της Αριστεράς της δημοκρατίας και της οικολογίας.

Θέλουμε λοιπόν να χαιρετίσουμε το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά η νεολαία βρίσκεται στην πρωτοπορία και δίνει τους πραγματικούς αγώνες μέσα από τους οποίους διαμορφώνεται η ζωή και παίρνει περιεχόμενο το μέλλον, τους αγώνες για τη διεύρυνση και την προστασία των δικαιωμάτων.

Είχα συνάντηση με τους εκπροσώπους νεολαιών κομμάτων της Αριστεράς με τα οποία συνεργάζεται ο ΣΥΝ. Διαπίστωσα τον κοινό προβληματισμό που υπάρχει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης στους νέους πολίτες, γιατί αυτοί είναι που έχουν μπροστά τους τις προκλήσεις του μέλλοντος. Κι εμείς θέλουμε μπροστά στο λαό μας και στην κοινωνία μας να είναι οι προκλήσεις και τα προβλήματα του μέλλοντος και όχι οι αναμνήσεις, οι δυσκολίες και οι αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου