Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
25/06/2001

Συνάντηση του Ν.Κωνσταντόπουλου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Συνάντηση του Ν.Κωνσταντόπουλουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Κ.Στεφανόπουλο

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κ. Στεφανόπουλο συναντήθηκε σήμερα Πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

Διανύουμε μία περίοδο πολιτικής ρευστότητας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, υπάρχουν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα και κρίσιμες εκκρεμότητες στην εξωτερική πολιτική της χώρας. Σ' αυτά τα μεγάλα προβλήματα προστέθηκε και η κρίση διακυβέρνησης, την οποία παραδέχθηκε ο ίδιος ο κύριος Πρωθυπουργός προχθές , ανακοινώνοντας τις σχετικές του αποφάσεις.

Μέσα σ' αυτό το κλίμα ζήτησα να δω τον κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να υποβάλω το αίτημα, να γίνει πραγματικότητα η ευχέρεια που υπάρχει για τη σύγκληση συμβουλίου εξωτερικής πολιτικής σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

Στη γειτονική FYROM επεκτείνεται η ένταση και είναι έκδηλη η ανησυχία για μια διαλυτική ρευστότητα η οποία δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορη την χώρα μας αλλά και την ίδια την Ευρωπαϊκή 'Ενωση. Κάθε προοπτική αμφισβήτησης των συνόρων ή διάλυσης και διαμελισμού του υπάρχοντος κράτους βάζει ολόκληρη την περιοχή σε επικίνδυνες εξελίξεις.

Μετά τη σύνοδο στο Γκέτεμποργκ, εν όψει και της συνόδου στη Γένοβα, είναι φανερό επίσης ότι η διεθνής κατάσταση βάζει μπροστά στους λαούς και τις κυβερνήσεις όλης της Ευρώπης, κρίσιμα ζητήματα επιλογών και στρατηγικής πορείας.

Για όλα αυτά τα θέματα, που βρίσκονται εν εξελίξει, τόσο στη γειτονική FYROM όσο και σε επίπεδο Ευρωπαïκής 'Ενωσης, πιστεύω ότι επιβάλλεται να γίνει συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Να λάβει κανένας υπόψη του και να συνεκτιμήσει ότι στα πλαίσια της ευρωτουρκικής διαδικασίας, τα ζητήματα του ευρωπαϊκού στρατού αλλά και τα θέματα ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση, θα εξακολουθήσουν να είναι έντονα, θα εξακολουθήσουν να είναι υπαρκτά τα σχετικά προβλήματα.

Θεωρώ ότι είναι λαθεμένη η επιλογή, την οποία κάνει ο κ. Πρωθυπουργός,, αυτά τα μεγάλα ζητήματα, τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα, που τον έφεραν σε αντίθεση με την ελληνική κοινωνία, να τα υποτάσσει στις εσωκομματικές διαδικασίες. Είναι φανερό ότι τα εσωκομματικά διλήμματα προβάλλονται και επικυριαρχούν εφ' όλης της ύλης. Εγκλωβίζουν τις πολιτικές εξελίξεις, την εξωτερική πολιτική, την οικονομία, το κράτος. Από δω και πέρα είμαστε σε μία περίοδο πλήρους ρευστότητας και αποδιοργάνωσης των πάντων. Δεν είναι η ζωντάνια και η ποιότητα της δημοκρατίας που χρειάζεται η Ελλάδα στην έναρξη του 21ου αιώνα όλα αυτά τα φαινόμενα.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου