Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
26/06/2001

Συνάντηση ΣΥΝ με το Προεδρείο του Συλλόγου Συμβασιούχων Γιατρών ΙΚΑ Αττικής

Την Τρίτη 26.6.01 στα γραφεία του ΣΥΝ πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου του συλλόγου συμβασιούχων γιατρών ΙΚΑ Αττικής με αντιπροσωπεία του κόμματος στην οποία συμμετείχαν ο Αλ. Φλαμπουράρης, μέλος της Π.Γ , ο Δ.Αδαμόπουλος, υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας και ο Απ.Γιαννόπουλος, γραμματέας της Ν.Ε. Υγείας.

Οι γιατροί αναφέρθηκαν στους λόγους που οδήγησαν τους συμβασιούχους του ΙΚΑ στην ίδρυση νέου σωματείου και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο κυοφορούμενο σχέδιο νόμου για την "βελτίωση και εκσυγχρονισμό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ)", που τους οδήγησε σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τόνισαν ότι το νομοσχέδιο διαπνέεται από διαχειριστική λογική και οικονομίστικη αντίληψη, δεν αναβαθμίζει την ΠΦΥ και δεν εξασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα των γιατρών που απειλούνται με απολύσεις.

Τα στελέχη του ΣΥΝ τόνισαν τη τεράστια σημασία ενός ολοκληρωμένου δικτύου ΠΦΥ, με ιδιαίτερη έμφαση στη πρόληψη και την αγωγή υγείας, που αποτελεί το θεμέλιο για ένα αποτελεσματικό και υψηλού επιπέδου Εθνικό Σύστημα Υγείας και την ανάγκη για τη δημιουργία επιτέλους, του Εθνικού Φορέα Υγείας με ισοτιμία και καθολικότητα στις παροχές.

Ακόμα συμφώνησαν ότι το υγειονομικό δυναμικό του ΙΚΑ με την πείρα που έχει στο τομέα της ΠΦΥ θα πρέπει να αξιοποιηθεί και να έχει πρωτεύοντα λόγο στη διαμόρφωση νέου πλαισίου ΠΦΥ.

Τέλος δήλωσαν συμπαράσταση, μέσα από τις θέσεις του κόμματος, στα δίκαια αιτήματα των γιατρών του ΙΚΑ.

To Γραφείο Τύπου